середу, 6 травня 2020 р.

Квіти - окраса Землі

Що найчарівніше буває,

Що може душу розбудити?
Скажіть мені хто відгадає:
Ви правильно назвали квіти.
                 Н. Красоткіна
Велика і прекрасна природа нашої Батьківщини. І саме квіти неповторний дарунок  нашої землі.Вони створюють піднесений настрій надихають на творчість і гарні справи. Недаремно народ звеличив їх у піснях, казках, легендах, та творах образотворчого мистецтва.
        Тому  після довгої зими весняні квіти особливо приємні і красиві. Перші квіти розпускаються ще на початку березня. Це крокуси, проліски, підсніжники, ряст тощо. Такі, як тюльпани, жовті нарциси вже можна побачити у квітні. А от у травні кількість кольорів значно зростає: цвітуть всі сорти нарцисів і тюльпанів, примули, гіацинти, віоли, незабудки та деякі інші.
Велике розмаїття весняних квітів до Вашої уваги.
         
  Отже  першими вісниками Весни , одразу після снігу саме є пролісок та ряст. Цвітіння яких   зачаровує і дає надію на гарний настрій.  Доповнити перші квіти можуть чарівні підсніжники, але підсніжник потребує охорони, він занесений до Червоної книги України (2009). 


Не останнє місце займають серед весняних квітів КРОКУСИ. Найбарвистіша квітка весни- тюльпан,  яскраві квіти якого не мають собі майже рівних серед вісників весни. Поряд з тюльпаном гідне місце займає ніжний нарцис.Ці квіти не вибагливі у догляді.
Не менш запашні

У травні зявляється  квітка конвалія, що на садову ділянку перекочувала із мішаних лісів України. Так як за походженням ці квіти лісові, то і умови їм на ділянці біля помешкання потрібно створити відповідні.
    Погодьтеся, що можливо розмаїття квітів, які цвітуть навесні трохи менше, ніж квітів, які цвітуть влітку, але по силі запаху весняні набагато ароматніші і очікувані після сурової зими.
     Отже Квіти - це радість, яку нам подарувала природа. Вони пробуджують у нас людяність, щирість, сердечність і доброту. Цінуйте і бережіть не забувайте ,що  природа дає  квіти людині  безкоштовно. Чарівниця-Весна щиро дарує нам свою красу сподіваючись на нашу  повагу і  обережне ставлення до рослин.
Цікаві відомості про квіти світу:
1.Найбільші квіти в рафлезії Арнольді. Це рос­лина Індонезії і Філіппінських ост­ровів. Великі квітки рафлезії (вага майже 7 кг, діаметром більше метра)
2. Найменша квітка не більша за головку булавки - це вольфія  безкоренева , яка є і найдрібнішою серед усіх вищих рослин на Землі, діаметр квітки лише 0,1 мм, а вага плода -  0,00007 г.,  живе в стоячих водоймах.
  Якщо Вас зацікавлять паперові сторінки про квіти до Вашої уваги:



Відповідно  Ви можете  також скористатися  такими інформаційними ресурсами:
https://zelenasadyba.com.ua/na-klumbi/kvitnik-svo%D1%97mi-rukami-40-idej-dlya-sadu.html

Немає коментарів:

Дописати коментар