вівторок, 19 травня 2020 р.

"Здорова молодь-сильна Полтавщина"


Найціннішим для кожної людини є її здоров'я. Коли ти здоровий, легко впораєшся з будь-якою справою. Купити здоров'я не  можливо. Тому його потрібно зберігати й зміцнювати. Ви   напевно знаєте , що  необхідно робити для того, аби зберегти своє здоров'я,  а  саме: щоденні прогулянки на свіжому повітрі, ранкова гімнастика і заняття спортом,   і обов’язково гарний настрій, який  допомагає зберегти здоров'я. А також з   самого дитинства   для нашого тіла   необхідні різні  вітаміни . На сьогоднішній день вченим відомо 25 вітамінів, кожен з яких має власне літерне позначення та хімічну назву. A, C, E, D, B, K – це не випадкове розміщення букв. Це вітаміни. І так само, як літери складають слова, вітаміни є будівельними блоками, що дозволяють нашому тілу працювати.
Давайте ж розберемо  деякі із вітамінів ,що  потрібні нашому організму .
Вітамін А допомагає виробляти білі кров'яні клітини, які є основою захисту організму, допомагає формувати кістки та покращує зір, оскільки він контролює клітини очей.
Вітаміни  групи В утворюють коферменти, чия робота допомагати ферментам вивільняти енергію з їжі. Інші вітаміни групи В допомагають організму використовувати цю енергію.
Завдяки вітаміну С ви отримуєте здатність боротися з інфекціями та виробляти колаген. Це блок сполучної тканини, що формує кістки і зуби, а також допомагає загоювати рани, зміцнює судини
Вітамін D (вітамін сонця) допомагає засвоювати кальцій та фосфор, необхідні нашим кісткам, підтримує імунітет, сприяє профілактиці різних  захворювань.
Вітамін Е працює як антиоксидант, виводить із організму елементи, які можуть пошкодити клітини, нормалізує функції нервової  системи, захищає від серцево-судинних захворювань.
Вітамін К сприяє зсіданню крові, бо він допомагає виробляти білки, які роблять це.
Ось деякі симптоми відсутності вітамінів , які важко не помітити.
Відсутність апетиту і часті розлади травлення говорять про брак вітаміну В1.
Часті головні болі, слабкість, погіршення зору — це наслідки нестачі вітаміну В2.
Безсоння, мігрені, зниження апетиту — проблеми з вітаміном В6.
Суха шкіра на ліктях, потріскані губи, тонке і ламке волосся — це симптоми браку вітаміну А.
Якщо у вас стала прозорою зубна емаль, болять суглоби, ви часто пітнієте — у вас нестача вітаміну D.
Хронічна втома, слабкість, запаморочення — так організм просить вас приймати вітамін В12.
Раняя сивина і проблеми з пам’яттю говорять про те, що потрібно приймати фолієву кислоту (також відома як В9).

Про нестачу вітаміну С кажуть кровоточиві ясна і часті синці від незначних ударів.
       
Без цього різноманіття вітамінів люди стикаються з низкою проблем: втомою, пошкодженням нервів, серцевими хворобами або такими захворюваннями як рахіт та цинга. З іншого боку, надто велика кількість вітамінів може спричинити інтоксикацію, що спростовує міф про те, що перевантаження вітамінами є хорошою ідеєю.Насправді, щоб виграти "вітамінний джек-пот" треба дотримуватися їх балансу.

Немає коментарів:

Дописати коментар