понеділок, 4 травня 2020 р.

Познайомся -сучасна письменниця Дара Корній

Дара Корній - українська письменниця. «Дара Корній» - це письменницький псевдонім, справжнє ім'я авторки - Мирослава Іванівна Замойська. Місцем народження цієї непересічної письменницістало село Секунь Волинської області, а датою - 20 вересня 1970 року. Після школи Мирослава вступила до Української академії друку в місті Львів, на журналістсько-редакторське відділення. 
Перший роман письменниці в жанрі фентезі — «Гонихмарник» — було видано у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» у 2010 році.
Другий твір письменниці — роман «Тому, що ти є» — став «Вибором видавців» у конкурсі «Коронація слова - 2011». Роман «Зворотній бік світла» — «Вибір видавців» 2012 року. Перу письменниці також належать книги «Зірка для тебе» (2013), «Зворотний бік темряви» (2013), «Зозулята зими» (у співавторстві з Талою Владмировою) (2014), «Щоденник мавки» (2014), «Крила кольору хмар» (у співавторстві з Талою Владмировою) (2015), «Петрусь-химородник» (2015), «Зворотний бік сутіні» (2016), «Зворотній бік світів» (2016).
Дара Корній живе у Львові. Виховує старшу дочку Ірину та молодшого сина Максима, яких вважає найважливішим і головним досягненням у житті. Працює в Львівській національній академії мистецтв. Захоплюється дохристиянською міфологією, праукраїнськими віруваннями, етнографією, казками, народною музикою, книгами.

Перед лицем справжнього кохання навіть суворий поганський Числобог може перетворитися на такого собі Амура! Є жінка, життя якої добігає кінця. Є чоловік, для якого вона і є життя. І є кімната номер нескінченність, з якої їхнє життя почнеться спочатку, майже спочатку…
Здавна між Темними та Світлими немає миру. Стриб покинув рід свого батька, володаря Тьми, заради Світлої жінки, яку кохав понад усе. Та вона, дізнавшись про численні зради, залишила чоловіка й заборонила шукати себе.
А ось його доньку, Мальву, яку в смертельних муках народила королева амазонок, полюбила як рідну. Виховувати дитину вона доручила земним батькам.
Що станеться, коли Стриб дізнається про існування доньки?
Який бік життя обере Мальва — Темний чи Світлий?
Минули роки. Разом зі своїм батьком Мальва перейшла до світу темних. Вона повинна сама зробити вибір, на чиєму боці їй залишитися. Сили дівчини зростають...
Отже самобутність створеного цією письменницею  світу - слов'янський колорит переплітається з фентезійними світами й нашою сучасністю. Це чудові книги! Дара Корній доводить, що пласт нашої міфології не бідніший за західноєвропейський, а наші письменники  талановиті . 

Немає коментарів:

Дописати коментар