вівторок, 12 травня 2020 р.

«Берегти природу-берегти Батьківщину»


Знаєш, що таке Батьківщина?Батьківщина — це ліс осінній,
Це домівка твоя і школа
І гаряче сонячне коло.
Батьківщина — це труд і свято,
Батьківщина — це мама і тато,
Це твої найщиріші друзі
І бджола у веснянім лузі.
Батьківщина — це рідна мова,
Це дотримане чесне слово,
Лан пшеничний і небо синє
 Це твоя і моя Україна!



  Мабуть, найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів - усе це дорога серцю, ні з чим незрівнянна краса рідної землі.
Природа і Батьківщина - невіддільні. У кожного з нас залишився у серці добрий куточок, де минуло дитинство: зелена левада, луки з пахучою скошеною травою, сонячний сосновий бір або тінявий гай з суничними галявинами, широке поле, де так легко й солодко дихати, стежина, обабіч якої ростуть волошки і маки, і по якій, здається, не ідеш, а летиш, неначе птах.
     

Повітря, сонце, небо, земля – це багатство кожної людини. І дуже важливо все це зберегти. Раніше люди схилялися перед природою, вшановували її. Зараз людина хоче від неї взяти якнайбільше, забуваючи, що вона – гість на землі.
Берегти природу і Батьківщину  можна по-різному:
-Внести інновації в роботу заводів, щоб шкідливі речовини не потрапляли в навколишнє середовище.
-Берегти воду, не залишаючи включені крани тоді, коли вони не потрібні.
-Саджати дерева.
-Чи не ламати рослини, які зустрічаються на шляху.
-Стежити за своєю культурою і не викидати сміття в недозволених місцях.
  Ці нескладні дії дозволять зберегти те, що ми маємо, а може, навіть поліпшити стан екології в цілому. Але для того щоб був якийсь ефект, кожна людина земної кулі має задуматися про те, який внесок робить у збереження природи,а відповідно своєї Батьківщини.
      Треба серцем сприйняти довколишню красу і оберігати її, дбати, щоб ніколи не змовкав хор травневого ранку, вічно шуміли над нами крислаті дуби, ніжним рожевим квітом веселилися яблуні, співали чарівні пісні солов'ї. 
То ж берегти природу – це одне із важливих завдань людини, 
яка любить свою Батьківщину.

Немає коментарів:

Дописати коментар