середу, 13 травня 2020 р.

"За крок до зірок" Віртуальна виставка


          
     
Всесвіт завжди надзвичайно вабив людство. Думки про космос існували в людській свідомості вже за часів міфологічної давнини. Багато років  підряд інтерес до майбутнього освоєння комосу підтримувала художня література різних епох, часів і народів, вигадували неймовірні фантастичні подорожі до інших планет та галактик.
А справжнє виникнення космонавтики було пов’язане, звичайно з розвитком наукових знань.
Розвиток наукової думки про космос розпочався з Ісаака Ньютона, який довів можливість створення штучного супутника Землі. Поступово накопичувалися наукові знання про космос і вже на початку ХХ століття з’явилася перша наукова праця з космонавтики – «Дослідження світового простору реактивними приладами» Костянтина Едуардовича Ціолковського. За Ціолковським постала ціла плеяда ентузіастів та вчених з багатьох країн світу, але людиною, яка перша втілила у життя мрію людства про освоєння космосу, став  українець Сергій Павлович Корольов (народився в м. Житомир). Дві великі дати в історії космонавтики пов’язані з його ім’ям: 4 жовтня 1957 року – запуск першого штучного супутника Землі та 12 квітня 1961 року – космічний політ навколо Землі першого космонавта нашої планети Юрія Гагаріна. І якщо Ціолковського вважають засновником теоретичної космонавтики, то Корольов є засновником практичної космонавтики. Перший політ людини в космос став початком розвитку космічної ери.

Пам'ятайте, що можливості нашого пізнання не обмежені, і за наявності наполегливої праці та терпіння ми зможемо здолати будь-які перешкоди! А більше інформації про незвіданий космос, космонавтів та ще багато чого цікавого ви знайдете у бібліотеці-філіалі №12, яка підготувала для вас віртуальну книжкову виставку "За крок до зірок". 
Чекаємо всіх після завершення карантину!


Немає коментарів:

Дописати коментар