понеділок, 11 травня 2020 р.

«Країна Журляндія»


Дитячі журнали  на острові цім,
Вони, як дарунок приходять у дім.
Розкажуть доступно, дотепно, цікаво
Про світ цей барвистий, мінливий, яскравий.

     Не зважаючи на бурхливий розвиток нових інформаційних технологій, дитячі газети і журнали продовжують бути джерелом знань, порадниками і друзями  дітей.
      Видавці  періодичних видань намагаються «достукатись» до сердець читачів через різні пізнавальну та комунікативну діяльність. Періодика для дітей і юнацтва належить до тієї категорії видань, яким нелегко конкурувати в сучасному інформаційному просторі, хоча вони мають благородну мету – збагачувати молоде покоління знаннями, культурними цінностями, сприяти вихованню особистості, розважати через пізнання нового В журналах та газетах  цікаві рубрики, яскраві малюнки та фотографії, велика кількість різноманітних анонсів та корисних порад  які не залишать байдужими нікого: діти залюбки читають періодичні видання.
 Кожне періодичне видання має свої цікаві рубрики, які  підлюбляють наші читачі.
      Так наприклад у дитячому журналі «Джміль» є такі рубрики:  
Вернісаж. Джмеликова колекція. Джмеликова пошта. Ігротека. Казки на горищі
Кіностудія. Клуб допитливих. Клуб кмітливих. Космічна станція. Лабораторія.
Літературна студія. Майстерня. Мала сцена. Оркестровий клас. Поліглот. Пригоди на обкладинці. Психологічна вітальня. Самчитайлик. Святковий день.
 Основні рубрики журналу  «Пізнайко» названо за видом діяльності, яка є провідною на цих сторінках: «Читаємо», «Пізнаємо», «Вчимося», «Знайомимось», «Тренуємось», «Граємо», «Малюємо», «Майструємо».

А от журнал «Малятко»  пропонує загадки, розфарбовки, пісеньки з нотами, сценарії дитячих свят, кулінарні рецепти, конкурси: «Мої бабуся і дідусь», «Добра справа», «Чарівні пальчики», «Ми — маленькі українці». Традиційні рубрики: «Прочитай сам» і «Саморобка».

 Не можна обійти увагою і Основні рубрики журналу «Колосочок» такі як:
Наука і техніка.Жива природа.Земля і Всесвіт.Людина і екологія.Наукові цікавинки.Таємниці природи.Довкілля.

Отже відкривши новий журнал чи газету Ви неодмінно знайдете собі нових казкових героїв а можливо навіть «друзів».

Немає коментарів:

Дописати коментар