середу, 13 травня 2020 р.

«Європа на твоїй долоні»( 16.05 День Європи)


            
Ходімо з нами й відкриймо для себе Європу разом! Континент Європа – один із семи континентів світу. Європа простягається від Арктики на півночі до Середземного моря на півдні, від Атлантичного океану на заході до Уральських гір (в Росії) на сході. Вона має багато річок, озер і гірських хребтів.. Найвищою горою в Європі є Ельбрус. Вона на Кавказі, на кордоні між Росією та Грузією. Її найвища точка знаходиться на висоті 5 642 метри над рівнем моря. Найвищою горою в Західній Європі є Монблан в Альпах, на кордоні Франції та Італії. Її вершина сягає 4 800 метрів над рівнем моря. Також в Альпах знаходиться Женевське озеро – найбільше прісноводне озеро в Західній Європі. Воно розташоване між Францією та Швейцарією, має глибину до 310 метрів і вміщує близько 89 трильйонів літрів води. Найбільшим озером у Центральній Європі є Балатон в Угорщині. Воно простягається на 77 кілометрів у довжину й займає площу близько 600 квадратних кілометрів. Однією з найдовших річок у Європі є Дунай. Він бере початок у горах Шварцвальду в Німеччині й тече на схід через Австрію, Словаччину, Угорщину, Хорватію, Сербію,Болгарію, Молдову, Україну та Румунію, Загальна його довжина 2 850 км. Також у Європі збудований найвищий міст у світі (заввишки 245 метрів ) – Мійо Віадук у Франції. Його відкрили 2004 року.
           Європейці спілкуються різними мовами. Переважна більшість їх належить до трьох великих мовних груп або «сімей» – германської, слов’янської та романської.
        Представництво Європейського Союзу в Україні підготувало нове видання посібника для журналістів. Також ви можете ознайомитися з позиційним документом «Європейська та євроатлантична інтеграція»
     В свою чергу представляємо до Вашої уваги  розважально-пізнавальну книжку для школярів у якій лаконічно та просто пояснено, чим є Європейський Союз і як він працює. Книжка наповнена барвистими ілюстраціями, яскраво розповідає про історію європейського континенту, його сучасність, клімат та природу.  Також, у цьому посібнику ви дізнаєтеся, зокрема, про історію Європейського Союзу, що робить ЄС та як ухвалює рішення. «Відкрий для себе Європу!».
За посиланням- http://eu-ua.org/infografika/vidkryy-dlya-sebe-yevropu
       Грунтовніше попрацюй з матеріалами можна  у  бібліотеці чи в інтернеті. Ти навіть можеш написати власну книжечку про те, що тобі вдалося дізнатися.
      В рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС - бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні», в читальній залі  нашої книгозбірні для дітей, оформлено Куточок Європейського Союзу під назвою «Відкрий для себе Європу».
       Ця яскрава інсталяція привертає увагу відвідувачів, а для нас, бібліотекарів, є джерелом цікавої і корисної інформації про Європейський Союз та європейську інтеграцію України.
Пам’ятаймо, наші знання - це наше майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар