вівторок, 19 травня 2020 р.

Віртуальна виставка " Твій друг -безпечний рух"


     
З кожним роком машин , автобусів, тролейбусів на дорогах стає все більше. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність всіх учасників: водіїв, пасажирів, пішоходів. Весь автотранспорт і пішоходи підкоряються суворим законам вуличного руху. Знати й виконувати ці закони повинні  всі. Тому велике значення набуває популяризація   правил дорожнього руху і дотримання їх дорослими й дітьми, адже цього вимагає саме життя.
      Виявляючи занепокоєність постійним зростанням рівня травматизму і смертності на дорогах, Генеральна Асамблея ООН 2 березня 2010 року проголосила 2011-2020 роки Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху. Мета цього Десятиліття – скоротити втрати людських життів від ДТП шляхом активізації дій на регіональному, національному та глобальному рівнях.
    Тому одним з основних завдань бібліотеки для дітей є формування у дітей вміння відчувати небезпеку і берегти власне здоров`я та життя в різних життєвих ситуаціях.
   За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я та інших міжнародних організацій, щороку в світі від ДТП гинуть понад 1 млн. 300 тисяч осіб, отримують травми - близько 50 млн.
    Україна за рівнем смертності від ДТП посідає п'яте місце в Європі. За офіційною статистикою, у 2019 році в аваріях загинуло 4.709, травмовано – 38.917 осіб. Кожен третій загиблий – молода людина віком до 29 років.
    Для кращого засвоєння дітьми моделей поведінки наша бібліотека підготувала до Вашої уваги віртуальну книжкову  виставку «Твій друг-безпечний рух», яка може Вам стати в нагоді.
       Отже головна наша мета - донести  до  дітей  про те, що безпечний рух – це найкращий шлях до школи, розвивати навички свідомого користування Правилами дорожнього руху та виховати у дітей бажання бути уважними на вулицях і дорогах. Адже це сприятиме об’єднанню зусиль суспільства задля зменшення кількості смертей і травм, тому що   в Україні найбільша смертність на дорогах з-поміж усіх європейських країн.
Відповідно попереджений,  тобто  озброєний знаннями!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар