четвер, 28 травня 2020 р.

Віртуальна виставка"Скільки народів-стільки казок".


       Повернення до казки - це вірний шлях до природного і безболісного розвитку дитини. Казка є найкоротшою доріжкою, по якій дорослий може підійти до внутрішнього світу дитини.
Казка служить інструментом для зустрічі дитини з самим собою. Події, що відбуваються з героями казки, мають схожість з подіями з реального життя дітей. До 5 років дитина легше сприймає казки, де головними героями є тварини, тому що йому простіше ідентифікувати себе з ними, ніж з дорослими. Перебуваючи в казці, дитина взаємодіє з казковими героями і навчається вирішувати «не казкові» проблемні ситуації, з якими стикається у своєму повсякденному житті. Казка «Ріпка» допомагає зрозуміти, що будь-яка проблема набагато швидше вирішується спільно, успіх будь-якої справи - у взаємовиручці, і важливо участь кожного - навіть маленької мишки.
Співпереживаючи казковим персонажам, дитина набуває нові уявлення про людей і їхні взаємини, новий соціальний досвід. Логічність і природність подій, що описуються в казці, дозволяє дитині засвоювати існуючі в світі різноманітні причинно-наслідкові зв'язки і закономірності безпосереднім, «досвідченим» шляхом.
Будь-яка казка має щасливий кінець. Це створює у дитини почуття психологічної захищеності, образ світлого майбутнього. Випробування, що випадають на долю героїв, виявляються потрібними для того, щоб зробити їх мудрими і сильними.

Немає коментарів:

Дописати коментар