понеділок, 31 травня 2021 р.

Мандрівка «Дорожній Всезнайко»

 

Зараз наш світ дуже важко уявити без автотранспорту. Мільйони людей на нашій планеті мають власні легкові автомобілі, які полегшують їх повсякденне життя, роблять його більш комфортним та зручним. Але всім нам також відомо, що кожного дня на дорогах трапляється велика кількість аварій, у яких гинуть люди. 


Причиною цих аварій є те, що багато водіїв та пішоходів не дотримуються правил дорожнього руху. Саме тому, щоб зберегти своє життя і здоров’я, кожна людина повинна  знати і дотримуватися правил поведінки на дорозі.


За останні роки постійно збільшується число жертв дорожньо-транспортних подій. Практично у всіх країнах світу ця проблема стала однією з найважливіших. Україна, і наше місто Полтава не є винятком.


Саме тому, щоб зберегти своє життя і здоров’я, кожна людина повинна чітко усвідомлювати, яке значення для неї мають правила дорожнього руху і обов’язково їх вивчати, а також дотримуватись у повсякденному житті.


Одним з основних завдань бібліотеки для дітей є формування у них вміння відчувати небезпеку, берегти власне здоров’я та життя в різних ситуаціях, які трапляються на вулицях та дорогах міста. Як запобігти дорожньо-транспортним подіям? Вберегти, врятувати, захистити можна вихованням та навчанням наших маленьких читачів.

Напередодні літніх  канікул, 31 травня, разом з бібліотекарями філії №12   хлопчики  і  дівчатка 1-А, 1-Б класу ЗОШ №2 подорожували країною Правил дорожнього руху.



Діти переглянули відеоролик «Правила дорожнього руху для малят», який ознайомив наших гостей з правилами поводження на вулиці. Отримані знання користувачі закріпили грою «Дорожні знаки». Гра з картками надзвичайно захопила дітей. «Першачки» продемонстрували навички читання карток, а також   розуміння  розташованих на вулицях нашого міста знаків. Виявляється, що деякі з учнів прекрасно орієнтуються в значенні цих знаків.

Зважаючи на карантинні заходи, класи, що завітали до бібліотеки,  були розділені в часі і розбиті на підгрупи. Тому  паралельно частину   «першачків»  бібліотекар абонементу Т.Бойко  знайомила  з оновленою бібліотекою та отриманими новенькими книгами і журналами. Діти щиро були захоплені яскравими друкованими виданнями і розповіддю бібліотекаря.


Заходи  було проведено   з метою ознайомлення учнів з книгами, журналами, і правилами поведінки  на дорозі, вихованню уважності , дисциплінованості та спостережливості.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар