середу, 26 травня 2021 р.

Подорож "Де квіти і діти ,там завжди краса і світло!!!

 


Велика  і чарівна наша земля! Ми любимо її неозорі степи і поля, високі гори, задумливі ліси, тихі береги річок та озер. І куди б не пішли: чи то у ліс, чи на луки, чи в поле  скрізь нас привітно зустрічають усмішки рідної землі-чарівні, дивовижно красиві та різноманітні КВІТИ. Поки що  ніхто ще не підрахував, скільки  їх на нашій планеті,  адже кожного року з’являються нові види. Квіти ваблять наші очі дивовижною красою, зігрівають наші серця своєю надзвичайною ніжністю і тендітністю. Їхнє безкінечне розмаїття, витончена гама барв, і пахощів позитивно впливають на наші емоції і загальний психічний стан.


Квіти- одне з найпрекрасніших  творінь природи. І тому сьогодні разом з нашими друзями  другокласниками ,ЗОШ №2  ми «поговорили» з квітами та метеликами, які   майже не існують  нарізно. Бібліотекарі бібліотеки-філії№12  запропонували дітлахам уявити себе серед квітучого лугу, поруч ніжних волошок, яскравого маку, та королеви квітів троянди. І звичайно на кожній квіточці розмістився яскравий метелик. Картина вималювалася наче  справжня казка, але ж  така і є наша чудова природа.


Оскільки в давнину квіти були оберегами, ними лікували та  оберігали від зла, бібліотекар І. Маркіна розповіла школярам незвичні легенди та міфи  про  ці рослини. А також  всі мали можливість переглянути роздруковані фотосвітлини, як незвичайних квітів, так і знайомих: чорний тюльпан, Blue Angel(синя троянда),ромашка, мак.


 
Як ми знаємо  саме квіти- символ українського віночка. І наші чарівні присутні  дівчатка приміряли цей оберіг з нашої етнографічної виставки, а хлопчики спробували відгадати, які саме квіти були вплетені в запропонований  віночок.




Існує чимало квітів
  що запилюються метеликами. Цих   комах приваблює малюнок
 та запахом квіточок. І тому метеликів ще називають «живими квітами». Діти переглянули відефільм «Найчарівніші Метелики в світі» про різноманіття цих створінь природи. І спробували прослухане  відтворити на фліпчарті  за допомогою фломастерів малюючи  свою квіточку та метелика. Атмосфера була чудова. Діти з задоволенням і настроєм приймали  по черзі активну участь.
















Немає коментарів:

Дописати коментар