вівторок, 25 травня 2021 р.

Літературна година Тварини різні-симпатичні, добрі і грізні

 


Допоки на землю не ступала нога людини − простір планети вимірювали своїми кроками динозаври. Який спосіб життя вели динозаври: жили вони парами, поодинці чи стадами, як піклувалися про потомство, що вживали в їжу? Як вони виглядали? Чому ж вони вимерли? Чи існують нині на Землі сучасники динозаврів? 



Про все це могли дізнатися учні  другокласники ЗОШ № 20 , які завітали до  нашої бібліотеки. Веселою і веселою  компанією, разом з працівником читального залу  діти вирушили в мандри лабіринтом часу і опинилися аж… у мезозої! Адже цілу мезозойську еру господарями на нашій планеті були тварини-гіганти. Під час цього спілкування  школярі більше поглибили свої знання, і навіть, показували свою обізнанність з цієї теми.


Оскільки наша бібліотека у своєму фонді налічує чимало цікавих книг про динозаврів, ми запропонували школярам та учителям переглянути яскраво ілюстровані книги. В ігровій і порівняльній формі,  по черзі, діти мали змогу порівняти свій зріст з плакатом, на якому зображена щелепа «середнього» динозавра в натуральну величину. «Щелепа-ростомір» додала сміху, позитиву  та веселощів.


Під час спілкування ми використали нашу віртуальну виставку «Дракони минулого». Переглядаючи це відео, діти дізналися про цікаву  сучасну літературу   та невідомі раніше  факти із життя динозаврів.

Поступово наш захід від тварин минулого перейшов до сучасних домашніх тварин, які  живуть  поряд з нами. До цього спонукала книга «Від тиранозавра до півня». В свою чергу діти поділилися розповідями про домашніх улюбленців : від хомяка до собаки. Тому ми в свою чергу з радістю запропонували свої віртуальні виставки ««Образ» кота в світовій літературі» та «Знати, любити, захищати». Виявилося, що ця  тема школярам цікава, і деякі з запропонованих книг діти вже перечитали, бо уже є читачами нашої бібліотеки.

            
Уява та спостережливість, пригоди та веселі розваги, гнучкість розуму та вміння працювати в команді – все це складові пізнавальної  літературної години «Тварини різні-симпатичні, добрі і грізні». Захід показав дітям, що в бібліотеці можна змістовно відпочити, набути нові корисні знання та розважитися.



Немає коментарів:

Дописати коментар