понеділок, 31 травня 2021 р.

Бібліогостини -2 « Стежками не прочитаних книг»

 


    Книга — одне з найбільших див, створених людиною. З книги ми дізнаємося про минуле та день сьогоднішній, вона веде нас у захоплюючу подорож по країні Знань. Бібліотека співпрацює з різними закладами. Але найбільш тісний зв’язок  - зі школами.  Книга-єднає бібліотеку і школу в житті дитини.  Адже саме  з книг  вони  пізнають навколишній світ, і ця інформація  знадобиться їм в  подальшому  житті. Є видання на різну тематику, різного формату, для різної вікової категорії і т.д. Читачами нашої бібліотеки - філії №12 в більшості своїй  є діти до 15 років. Але  не всі  вони мають змогу відвідати нашу бібліотеку в силу життєвих обставин, тому бібліотекар читального залу І. Маркіна  

знову завітала на бібліогостини-2 « Стежками не прочитаних книг», до ЗОШ №20, в групу продовженого дня. Цього разу школярі мали можливість познайомитися з цікавою дитячою літературою.


Працівник бібліотеки ознайомила школярів з правилами користування і поводження з книгами, коротко розповіла про сюжети
  принесених книг, зачитала уривки, продемонструвала ілюстрації з видань. Діти самі мали можливість переглянути яскраво та професійно створені книги різними видавництвами. Школярі  з задоволенням  ознайомилися «наживо» з героями цікавих літературних історій.


Саме такі заходи виховують в дітях  бажання знати більше, і спонукають частіше брати книгу до рук, ділитися з друзями прочитаним, і згодом - похвалитися цим  в соцмережах.

Здавна люди шанують книгу. Саме вона відкриває шлях до незліченних скарбів мудрості, набутих людством упродовж багатьох століть. Необхідно міцно дружити з книжками. Вони допомагають опанувати основи науки, вивчити історію України, пізнати навколишній світ. А найголовніше — глибоко перейнятися турботою про свій народ, його культуру, яка не можлива без  піклування та виховання  майбутнього покоління.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар