середу, 8 квітня 2020 р.

Сучасні дитячі письменники

     Сьогодні в Україні видається величезна кількість прекрасних дитячих книжок. Старі добрі казки, нові історії про улюблених героїв, яскраві перевидання дитячої класики з сучасними ілюстраціями - безліч українських дитячих книг тільки й чекає свого часу, щоб порадувати свого юного читача. Як вибрати цікаве чтиво для дитини правильною українською мовою, добре, захоплююче або смішне? На яких сучасних дитячих українських письменників-казкарів варто звернути свою увагу?
   Наші рекомендації:

Татуся Бо

Татуся (Тетяна Комлик) - письменник-блогер-гуморист з Полтави: "Засіналочкі","Тортик для котика"


Андрій Кокотюха

Дитячі детективи - тема не менш серйозна, ніж детективи дорослі:"Гімназист и Чорна Рука"'.Серія книг "Таємниця козацького скарбу", "Таємниця зміїної голови" і "Таємниця підводного човни" 

Бачинський Андрій

Покликання дитячого письменника взяло верх над пристрастю інженера-конструктора та подарувало нам чудового оригінального автора дитячої літератури. Його дилогія про пригоди детективів в Артеку не залежується на полицях, а підліткова історія "140 децібелів тиші" взяла премію Дитяча Книга Року за версією BBC в 2015 році.«Детективи в Артеку»."Детективи з Артеку. Таємниці кам'яних могил"

Сашко Дерманський

Сучасний популярний український письменник, він також відомий під псевдонімами Сашко Володарський та Назар Дібров. Творчість Сашка Дерманського насамперед орієнтована на дітей молодшого та шкільного віку.Написав такі твори:"Чудове Чудовисько",«Бабуся оголошує войну»,"Корова часу","Маляки","Король буків, або таємниця Смарагдової книги","Вужік Онисько"

Тетяна Рубан

Полтавська сучасна письменниця.Написала такі твори:"Нічийні","Героям Слава" іт.д.








Шановні наші читачі ми і надалі будемо онлайн знайомити Вас з цікавими  сучасними письменниками.Майже  всі ці книги є в паперовому вигляді в бібліотеці тому після карантину радо Вам їх презентуємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар