четвер, 30 квітня 2020 р.

Дитячий книжковий коктель


     

Оригінальне оформлення, кольорові обкладинки, яскраві ілюстрації – цей фантастичний книжковий коктейль чекає на допитливу малечу. Разом  із  кмітливими  і  хоробрими   героями  захоплюючих  книг читачі  мають  змогу  поринути   у  вирій  чарівних подій  та  неймовірних  пригод.
Хто з нас не любить книжок? Дійсно, важко уявити таку людину. Не даремно кажуть, що книги – друзі людини. Коли уважно прислухаєшся, то можна почути, як книги пошепки розмовляють з нами. Вони можуть розказати чарівну казку, цікаву повість, з їх сторінок можуть забриніти невідомі вірші, які ми будемо пам’ятати довго, а можливо, й ціле життя.

Тому ми  пропонуємо для малечі  та їх батьків такі цікаві книги:
1.Дерманський С. Король буків, або таємниця смарагдової книги / С. Дерманський ; худож. Н. Котилевська. – 4-те видання. – Харків : Теза, 2019. – 156 с.: іл. – (Пригодницька бібліотека).
Якщо ви полюбляєте загадки і таємниці – ця книга для вас. Часто доводиться докладати неймовірних зусиль, щоб розгадати таємницю, та й то не завжди. Втім, якщо за справу беруться справжні друзі, їм до снаги здолати хоч які перепони. Героєві цієї книжки, малому буці Гаврикові, також пощастило з друзями : в найскрутнішу хвилину він може покластися на симпатичну драконицю Джульєту, мудрого лепрехуна Шмигуна, передбачливого пугача Понтія та дрібненького горобчика Петяку. А хто вони такі, оті буки та лепрехуни? Швидше починайте читати – тоді знатимете.

2. Дивовижні історії для дівчаток / Л. Сімс та Л. Стоувел ; пер. з англ. О. Зозулі. – К. : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 352 с.: іл.

 У цій чарівній збірці міститься чотирнадцять незвичних казок про вродливих принцес, рішучих фей, хоробрих ляльок та кмітливих русалок.




3. Дивовижні історії для хлопчиків / Л. Слімс та Л. Стоувел ; пер. з анг. О. Зозулі. – К. : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 352 с.: іл.
Збірка містить декілька захопливих історій про піратів, драконів, роботів і лицарів. Кожна історія дуже яскрава і динамічна. На сторінках ви познайомитесь з Синдбадом, папугою, що говорить та багатьма іншими героями. Окрім цікавих нових історій, у збірці є дві класичні оповідки про морські пригоди — «Синдбад-мореплавець» та «Острів Скарбів».
Кортить помандрувати відкритим морем та позмагатися з драконами не на життя, а на смерть? Пориньте у збірку цих захопливих історій і оберіть свою пригоду. Пірати, потвори, роботи, лицарі та привиди – усі з нетерпінням хочуть вразити вас, або ж змусити тремтіти від страху.

4. Гібберт К. Дитяча енциклопедія динозаврів та інших викопних тварин / К. Гібберт ; пер. з англ. Я. Головченко ; наук. ред. В. Арєнєв. – Харків. : Віват, 2019. – 128 с. – (Енциклопедія).
Ця книга – унікальний шанс вирушити в подорож доісторичною Землею і познайомитись із найзагадковішими істотами на планеті. Достовірні факти, яскраві, яскраві реалістичні ілюстрації та захопливі подробиці зроблять занурення у світ стародавніх ящерів незабутнім.




5. Маленькі дослідники: підводний світ / пер. з англ. Т. Кузьменко. – К. : Книголав, 2019. – 18 с. – (Дитяча полиця).
Книга допоможе малим дослідникам пірнути якнайглибше, щоб побачити цілком інший світ, поринути у підводне життя, познайомитися з тваринами, якими повниться океан, дізнатися, які люті хижаки та людські вчинки загрожують підводним істотам а також дослідити уламки кораблів та побачити риб, які живуть глибоко підводою.


6. Мартін Р. Маленькі дослідники: транспорт / Р. Мартін, А. Сандерс ; пер. з англ. Т. Кузьменко. – К. : Книголав, 2019. – 18 с. – (Дитяча полиця).
Книга допоможе маленьким дослідникам поринути у світ транспорту та дізнатися, як розмаїто можна подорожувати: на землі – велосипедами, автомобілями, автобусами, потягами, вантажівками, у повітрі – літаками, гелікоптерами, дирижаблями, в морі – яхтами, круїзними лайнерами, водними скутерами та багатьма іншими видами транспорту.

   Цікаві вислови про книгу:
-        Книга - це світ, видимий через людину. (І. Е. Бабель)
-        Мені без книг не навчитися, знань не дістати, Тільки книжки мені допоможуть людиною стати.
-          (М. Гафурі)
-        У чарівний світ розкритої книги всім доступний вхід. (М. Гафурі)
-        Без книг, як без повітря, людина жити не може. (С.П. Корольов)
-        Побачити й пізнати свій край можна лише своїми очима або з допомогою книжок.             
-         (М. В. Ломоносов)
-        Книги - це пам'ять, а без пам'яті прожити не можна.  (В. Я. Брюсов)
-        Вчитися читати книгу, думати над прочитаним - велика і благородна мета.      (Й. Гете)
Використовуйте час корисно насолоджуйтесь читанням книг 
вони ВАМ пасують!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар