середу, 22 квітня 2020 р.

Земля -наш дім


Земля́ — третя від Сонця планета Сонячної системи, єдина планета, на якій відоме життя, домівка людства. Земля належить до планет земної групи і є найбільшою з цих планет у Сонячній системі. Землю іноді називають світом, латинською назвою Терра або грецькою — Гея.
Земля утворилася приблизно 4,54 млрд років тому із дископодібної протопланетарної хмари разом із іншими планетами Сонячної системи. Формування Землі в результаті акреції тривало 10—20 млн років. Спочатку Земля була повністю розплавленою, але поступово охолола, і на її поверхні утворилася тонка тверда оболонка — земна кора.
Земля – наш дім, і ми зобов’язані берегти і охороняти її. Але, задовольняючи свої потреби, ми забуваємо про свій борг.
Мільйони промислових підприємств викидають свої відходи в річки, озера, моря. Але ж водойми – це очі планети. На жаль, людина встигла забруднити не тільки воду, а й повітря і сушу.
Вирубуються величезні площі лісу для виробництва паперу. А адже ліс – це найголовніший очищувач повітря. Тим більше, зараз, коли кожен третій має автомобіль. Вихлопні гази накопичуються в атмосфері і не поглинаються рослинами.На межі зникнення перебувають багато видів тварин.
Земля потребує нашого захисту, нашої допомоги.
Якщо ми терміново не надамо допомогу природі, вона помре.
Я сподіваюся, що всі люди планети одумаються і перестануть руйнувати Землю, адже вона – наш спільний дім. Наша Земля прекрасна, так давайте ж цінувати і примножувати цю красу!

Немає коментарів:

Дописати коментар