вівторок, 28 квітня 2020 р.

Як поліпшити стосунки між дітьми та батьками



 Налагодження стосунків із батьками принесе користь обом сторонам
Віриш чи ні, але батьки можуть стати корисним ресурсом, щоб дізнатися про усе, що тебе цікавить – побачення, стосунки, секс, стрес, школу (це список, мабуть, безкінечний) – вони це все уже проходили. Так, їх досвід може відрізнятися від твого, проте вони можуть розповісти такі деталі і нюанси, про які не показують по телебаченню і не розкажуть в інтернеті. Тобі може бути соромно щиро порозмовляти з батьками. Вони можуть здаватися неприступними, і ти не знаєш, як до них підійти з тим, що тебе турбує. Проте батьки на те й батьки, щоб підтримати і допомогти тобі у разі потреби. Не бійся. Ось декілька способів як підготувати і себе і батьків для розмов на більш делікатні і серйозні теми:

Пам’ятай: ніколи не пізно почати налагоджувати стосунки з батьками, незважаючи на теперішню ситуацію.
Ø Спробуй знайти спільні інтереси або хобі із батьками. Інколи просто проводити більше часу разом – допомогти мамі з приготуванням їжі, відкласти телефон під час спільних вечерей і поговорити, поцікавитися їхніми справами і розповісти про свій день у школі – уже хороший перший крок.
Ø Знайди час для розмов, коли нічого не буде вас відволікати.
Ø Спробуй розпочати з менш незручних тем, як от школа, друзі і таке інше.
Можливо, саме для тебе і твоєї сім’ї будуть дієвими інші способи. Спробуй знайти методи, які підійдуть тобі. Головне, не бійся – батьки не кусаються. А якщо й кусаються, то ці «рани» болітимуть значно менше, аніж від холодних стосунків у сім’ї.
Як показують дослідження, близькі стосунки у сім’ї та підтримка з боку близьких знижують рівень ризикованої поведінки з боку підлітків, такої як вживання алкоголю та наркотиків, необдумані статеві стосунки, а також попереджують виникнення депресії.
Не зайвим буде прочитати такі книги:
-Как приобретать друзей и оказывать влияние на людейКарнеги Дейл
- Свобода від виховання.Діма Зіцер.
- Батьки в шоці: новий погляд на виховання.По Бронсон, Ешлі Меррімен.
- Как вырастить ребенка счастливым».Ледлофф Ж.






Зроби крок назустріч своїм батькам –і, можливо, ти побачиш, що не такі вони уже й погані, ці дорослі…

Немає коментарів:

Дописати коментар