середу, 29 квітня 2020 р.

Подорож у вибір професії


        

Сьогоднішній світ змінюється та розвивається надзвичайно динамічно. Протягом останнього десятиліття людство отримало величезну кількість знань та відкриттів, що докорінно змінили картину світу і повсякденного життя. Поява «штучного інтелекту», стрімкий розвиток віртуальної реальності, колосальна автоматизація робочих процесів – усе це та багато інших потужних інноваційних «фішок» призводить до появи нових видів людської діяльності та переосмислення ролі фахівця як такого на ринку праці.
Ті, хто сьогодні навчається у старших класах школи, вже можуть замислюватися про те, які професії можуть з'явитися і бути затребуваними в недалекому майбутньому.
         До нас також звертаються випускники шкіл та їхні батьки за порадою. Тому ми вважаємо що сьогодні не існує універсальної освіти, яка би гарантувала випускнику стовідсоткове працевлаштування та успішну кар’єру протягом багатьох років у тій чи іншій компанії. Натомість виключного значення для справжніх професіоналів набуває здатність до самоосвіти та відкритість інноваціям, що знайшли своє втілення у популярному нині гаслі «Life long learning» (навчання протягом усього життя).
   
 Скоро ти отримаєш атестат, і доведеться приймати рішення щодо свого майбутнього. Адже можна піти у ВНЗ та здобути корисні знання й розширити свій кругозір, піти у ПТУ та здобути практичні фахові навички та досвід, якого бракує іншим, чи відразу влаштуватись на роботу й відчути незалежність від батьківського гаманця. То який шлях обрати? Якщо вчитись далі, то як дізнатись, до якої сфери діяльності ти схильний, щоб не помилитися у своєму виборі? Хто може допомогти тобі з’ясувати, куди йти далі, щоб у майбутньому не заповнити нішу безробітних або працюючих не за фахом? 
Сподіваємось, що ця корисна інформація допоможе тобі прийняти правильне рішення.
Пропонуємо до вашої уваги деякі інформаційні ресурси які стануть у пригоді при виборі професії:
1.ПрофорієнтаторУкраїни.
Надання профорієнтаційнихпослуг-http://proforientator.com.ua/
3.Довідник ВНЗ- http://vnz.org.ua/vnz
4.Куди поступити-https://kudapostupat.ua/top-10-najbil-sh-zatrebuvanih-profesij-v-ukrayini/
5.Які професії сьогодні найбільш популярні в Україні?- https://zno.ua/news/yaki-profesiji-sogodni-najbilsh-populyarni-v-ukrajini.html
6.Вибір професії - список затребуваних професій - https://jobs.ua/career
7. Тести, книги і сайти для профорієнтації- https://studway.com.ua/proforientacia/
8. Інтернет-проект “Профорієнтація” - http://prof.osvita.org.ua/uk/about/index.html –розрахований на школярів (випускників) та їхніх батьків, студентів, викладачів і методистів
9. Путівник абітурієнта- http://timo.com.ua/node/7689
10. Команда кваліфікованих профконсультантів зібрала на цьому сайті матеріали які стануть тобі у пригоді - http://kariera.in.ua/ua/
   Якщо ти – амбіційний, талановитий і дійсно прагнеш випередити свій час, пропонуємо ознайомитися із професіями, які стануть популярними вже у найближчому майбутньому.
       За прогнозами вчених-футуристів, вже за 5-10 років у світі з’являться  чимало новітніх напрямків професій. І сьогоднішні  майбутні студенти мають бути готовими до подібних викликів часу.
Професії майбутнього(деякі з них)
Менеджери з продажу аграрного обладнання:логісти, агрономи і ветеринари
Дизайнер віртуальної і доповненої реальності(створення віртуальної реальності)
Біоінженер(Розробка нових біоматеріалів і штучних органів)
Архітектор розумних міст(створювати впорядковані міста з чудовим мікрокліматом і ефективно діючою екологічною системою.)
Спеціаліст по захисту баз інформаційних даних(освоювання  аналітичні методи аналізу інформації.)
Робототехнік( людина  яка є посередником між людиною і штучним інтелектом.)
Нанотехнолог(Людина цієї професії створює нано-роботів, мінімалістичні мікросхеми, займається інженерією на атомному рівні.)
Розробник програмного і апаратного забезпечення(створює web-сервіси і надає їм кваліфіковану підтримку)
Логіст ( розподіл  транспортних потоків, інформаційних ресурсів, матеріальних запасів)
Спеціаліст з охорони навколишнього природного середовища(економне витрачання природних ресурсів)
Цей перелік можуть поповнити розробники блокчейн-систем, вірусні аналітики, кіберкріміналісти, проектувальники 3D-друку і цифрові лінгвісти.
Бажаемо старшокласникам  отримати  освіту  з якою  буде просто знайти роботу за фахом, а ваша праця буде Вам у задоволення та  високооплачуваною і затребуваною.
Вдалого вибору професії!
Завжди пам’ятай: остаточний вибір тільки за тобою, тому що обираючи професію, ти обираєш  свій стиль життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар