четвер, 23 квітня 2020 р.

« Хай у серці живе Полтавщина»

Полтавська область- адміністративно-територіальна одиниця України з центром у місті Полтава. Утворена 22 вересня 1937 р. Розташована у середній частині Лівобережної України.Площа-28 748 км² (4,76 % території України), населення приблизно  — 1 466 786 осіб.Область налічує 25 районів та 16 міст, з яких шість -Гадяч,Горішні Плавні,Кременчук,Лубни,Миргород та Полтава-обласного підпорядкування.До найважливіших галузей господарства області належить- сільське господарство та промисловість.
  • Котляревський І. П.  — український письменник, поет, драматург, зачинатель сучасної української літератури, громадський діяч;

 Полтавщина багатий край   талантів .
Тому видатні письменники також  стали  окрасою своєї Батьківщини.
 Більше інформації  по чарівний край за посиланням-https://polinfo.gov.ua/informatsiini-materialy/pro-poltavsku-oblast

Полтавщина прагне бути привабливим регіоном, який цінує своїх жителів, свої природні ресурси і може ефективно використовувати свій потенціал. Регіоном, який прагне бути динамічним і сучасним, зберігаючи традиції та культурну самобутність. Регіоном, з розви- неною сільською місцевістю та функціональними промисловими територіями. Регіоном, який здатний готувати кадрові ресурси для його подальшого економічного розвитку. 
Полтавська область має перетворитися на комфортний для проживання регіон, де створено всі умови для всебічного та гармонійного розвитку людини. 

Немає коментарів:

Дописати коментар