четвер, 16 квітня 2020 р.

Чарівна мить дитячої казки


Серед різноманіття сучасних засобів навчання і виховання я би хотіла звернути вашу увагу на казку.Чи є казка засобом навчання?
У початкових класах народна казка справляє значний вплив на особистість дитини. Доречно використовувати  казки і у 4-5 класах шкіл, тому що казковий епос має велике значення у формування особистості школяра і в його подальшому розвитку, а також служить джерелом його залучення до національно-культурних традицій українського народу.

Діти з захопленням грають у вовків і лисиць, котигорошка та інших чарівних героїв, з любов'ю готують маскарадні костюми зайців , півників  і принцес , а на дитячих ранках з інтересом відтворюють повадки улюблених казкових персонажів.


Велике значення мають  казки, як засіб розвитку мовлення  дітей. Текст казок – прекрасний матеріал для формування навичок зв’язного мовлення.
Казка як своєрідний жанр народної та літературної творчості посідає значне місце у фольклорі всіх країн світу.
  

Чимало  можна говорити про  різноманітність чарівних  казок , адже ми всі родом   з дитинства і в кожній казці є доля правди.Тому саме в період карантину  пропоную повторити  разом зі своїми дітлахами  ваші  улюблені казки покищо онлайн!!!!! А після карантину запрошуємо Вас до чарівної дитячої  бібліотеки №12 Полтавської ЦБС


Немає коментарів:

Дописати коментар