середу, 29 квітня 2020 р.

Їстівні книги


«Деякі книги потрібно спробувати, інші проковтнути, а треті - розжувати і перетравити», 
 сер Френсіс Бекон.  
Схоже, деякі люди сприйняли його слова буквально і почали практикувати це регулярно. Тому  у 2000 році  Джудіт А. Хоффберг і Беатрис Корон був організований Міжнародний фестиваль їстівної книги , щоб відзначити день народження французького гастроному Жана Антельм Брілат-Саварина (1755-1826),  Наразі він об’єднує видавців, письменників, ілюстраторів, бібліотекарів і всіх бажаючих любителів книг, які збираються, щоб оцінити їх ... «поживну цінність». Згідно з умовами всі їстівні книги мають бути "книжковими", тобто нагадувати справжню книгу як мінімум формою. 
Учасники створюють «їстівні книги», які виставляють, фотографують, обговорюють, а потім - з’їдають в той же день Постійними учасниками заходу є Австралія, Бразилія, Індія, Італія, Японія, Люксембург, Мексика, Марокко, Нідерланди, Гонконг.Країни об’єднуються, щоб насолодитися одночасно мистецтвом книжкової справи і майстерністю кулінарів та були у своїх культурах ближче один до одного..
      Нагороди традиційно присуджують в таких категоріях, як: «Найбільш креативна», «Найменш їстівна», «Найкращий смак», «Найсмачніша на вигляд», «Найкращий роман», «Найкраща дитяча книга» і т.п.

Нижче ми розглянемо самі дивні дизайнерські їстівні  книги, які змінять ваше уявлення про книги в цілому:
1.Кулінарна книга, яку перед прочитанням необхідно запекти
2.Кулінарна книга від IKEA
3.Книга-спеція
4.Книги-торти








5. Кулінарна творчость Карла Уорнера – пропаганда здорового харчування в очах дітей. За допомогою яскравих і соковитих робіт фотограф намагається звернути увагу малюків на корисні продукти. До Вашої уваги  «Паризький бульвар»Склад продуктів: броколі, сир, бекон, фрукти та ягоди.
                        







Не можемо обійти увагою і справжні книги про їжу 
-Катерина Галицька, Ольга Черепанова «Книжка-з’їжка»
-Віолетта Борігард «Принцеса-кухарка»
-Наталія Чуб «Казки-вітамінчики»
-Оксана Стехіна, Наталія Самойленко «Що в тарілці»
-Леся Кравецька «Смачно з Лесею Кравецькою»
-Дарія Цвєк «Малятам і батькам»,
-Туве Янссон і Саві Маліла «Рецепти Мумі-мами».
Тож їжте ,читайте, експерементуйте і головне отримуйте від усього задоволення.

Немає коментарів:

Дописати коментар