пʼятницю, 30 квітня 2021 р.

Література-життя, яке в реальному житті прожити не можливо (книги Г. Вдовиченко)

 


Бібліотека філіал №12 д\д представляє вам чудову дитячу українську письменницю Галину Вдовиченко. Вона   письменниця, журналістка, авторка книг для дітей та дорослих. Лауреатка премії «Коронація слова» за роман «Замок Гербуртів» (2009). Відома як творець дитячої книжкової серії «36 і 6 котів», «найсмішнішої книжки року» Книжкового Арсеналу-2016 та переможиця Book Space.

Народилася вона   у Лапландії, за Полярним колом. В дитинстві дуже любила казку « Снігова королева». Тривалий час жила в Івано-Франківську. Все життя мріяла працювати в книгарні. Любила читати, гортати  книги. Як і всі діти в дитинстві вигадувала  історії та ігри, дитячі вистави. Сестри і брати в цих задумах мали перші ролі. Коли виросла закінчила Львівський національний університет ім. Івана Франка,  зараз працює заступником головного редактора газети «Високий Замок».

                                           


   
 Вона є автором книг для дітей, а саме : «36 і 6 котів-детективів», «Чорна-чорна курка», «Містельфи», «36 і 6 котів-компаньйонів», «Сова, яка хотіла стати жайворонком», «Котохатка», «Лялька. Оповідання про дитинство», «Ліга непарних шкарпеток», «Мишкові Миші», «Казки під ялинку», «Засинай. Прокидайся».

 Ми маємо за честь познайомити вас з деякими з книг письменниці.

                                     


Ви  полюбляєте  історії про котів. Таких пухнастих і сміливих, тендітних і грайливих. Повість Галини Вдовиченко «36 і 6 котів» – саме про таких котів, що здатні якщо не врятувати світ, то принаймні змінити життя двох людей. Почалася ця історія в той звичайний день, коли підвальні коти раптово втратили приміщення. Зміна дверей у багатоповерховому будинку обернулася для угрупування котів трагедією. Так, вони опинилися на вулиці. 36 котів пухнастих і не дуже пухнастих, майже чистих чи брудних. Кожен особливий, кожен хоче знайти свій теплий куточок, де буде і молоко, і шматок смачної ковбаси.

                        


Якщо ви гадаєте, що з мишами каші не звариш, то це означає, що вам просто не щастило на мишей, та от Мишкові, героєві нової повісті популярної письменниці Галини Вдовиченко, з ними ще й як пощастило! Він зі своїми друзями – домашніми, польовими, лабораторними, летючими й навіть комп’ютерними гризунами – створив таке…А що саме він створив і що йому на це сказали мама й тато – дізнаєтеся, прочитавши цю веселу книжку.

                                          

Про те, що звичайна домашня курка може виявитися геть непересічною птахою! Вигадницею неймовірних історій та нових забав, редакторкою «Чорнокурківського вісника», танцівницею фламенко, мешканкою високого горіха…

 У неї є крилата мрія і життєвий девіз  «Курку з курсу не зіб’єш!». Чорна-чорна курка мріє літати?  Не смішіть пташиний двір! Але той, хто над нею сміється, ще просто не знає, що вона вигадає для того, аби стати птахою високого польоту!

Галина Вдовиченко просто незвичайна чудова письменниця, і її задумів для майбутніх книжок вистачить на чимало років.Ми з нетерпінням поповнили б фонд нашої бібліотеки для своїх читачів цими цікавими й веселими книгами.

Немає коментарів:

Дописати коментар