четвер, 1 квітня 2021 р.

Інформ хвилинка «Миріться! Не сваріться!» (до Міжнародного Дня примирення близьких людей)

 


У квітні місяці є багато різних свят. Й офіційних й просто незвичайних та цікавих. Одне з них – День примирення. Бібілотека №12 запрошує всіх на веселу інформ хвилинку – «Миріться! Не сваріться!».

          Сучасна людина зі всіма її серйозними та надуманими проблемами – істота чуттєва та ранима. Образити її може будь-яка істота з такою ж «високою» думкою про себе. Дуже часто непорозуміння може посварити нас з найближчими людьми. А що вже говорити про серйозні розбіжності у поглядах? Політика, спорт, медицина, виховання дітей – це питання, у яких «розбираються» всі. І кожен має свою, іноді дуже оригінальну думку. Діалог переростає в непорозуміння, а потім – образи, тверезі роздуми про ситуацію, розкаяння, ну й пошук шляхів примирення. Що ж робити? Найкраще не сваритися, нажаль таке ще нікому не вдавалося!

          Рецепт примирення дуже простий – потрібно просто вибачитися! «Воно то так», – скажете ви. А якщо провина величенька? Й слова вибач явно недостатньо. Почніть з простого. Головне, щоб ті з ким ви хочете замиритися, повірили в щире каяття. Зробіть подарунок, не обязково це щось значне. Він може бути й не матеріальним. Головне, щоб «говорив», що ви зрозуміли свою помилку й просите вибачення. Це може бути навіть невеличкий вірш. Можна експромт. Ну а якщо не маєте поетичного дару – скористайтесь чужим досвідом. Пам’ятаєте знаменитого кота Леопольда?


          «Коронні слова» Леопольда: «Давайте жити дружно!». Для примирення привід не оптрібен! Просто йдіть та миріться!


Немає коментарів:

Дописати коментар