четвер, 25 березня 2021 р.

Інформхвилинка «Клятва на все життя» ( День Національної гвардії України)

 

Ми знаємо, що гвардія – значить кращі. Сильні, мужні, хоробрі – саме такою й є Національна гвардія України. 26 березня нацгвардійці відзначають своє професійне свято – День Національної гвардії України. Бібліотека №12 запрошує вас на інформхвилинку присвячену цим мужнім людям.

         У 2015 році Внутрішні війська були перейменовані в Національну гвардію, й було встановлене нове свято 26 березня – День Національної гвардії України.

Основними завданнями Нацгвардії є захист життя, прав, свобод та інтересів громадян від злочинних та інших протиправних посягань. Захист конституційного ладу і територіальної цілісності країни. Особовий склад Нацгвардії України комплектується службовцями за загальнообов’язковим військовим призовом й контрактниками. У цей день ми вшановуємо всіх військових, які в лавах Національної гвардії України служать справі зміцнення oбoрoнoздатнoсті та підвищення безпеки нашої держави. У пам’яті сьогоднішніх і майбутніх нащадків назавжди збережуться пoдвиги багатьoх пoкoлінь вoїнів-захисників, їх безмежна відданість і любoв дo ріднoї землі, мужність та герoїзм.

У воїнів Національної гвардії України є святі слова, які переконливо визначають роль та призначення національного війська служити українському народові. У відповідальний час народ завжди з особливою увагою дивиться на своїх захисників, для яких служіння народу – найвища честь, покликання, обов’язок. Сила та міць української держави – у єдності армії та народу.

Відновлена у березні 2015 року Національна гвардія показала, що «дух гвардійця» не можна знищити, не можна забути. Саме бійці Національної гвардії та добровольчих батальйонів у її складі одними з перших вступили у бій проти російського агресора. Завдяки мужності та жертовності гвардійців, від рядового й до полковника та генерала вдалося тоді зупинити агресора.

У цей День кожен з нас має віддати шану всім героям-гвардійцям, які віддали своє життя за Україну. У нашій пам’яті назавжди залишаться імена кожного військовослужбовця Національної гвардії, які загинули за Україну, за її незалежність та територіальну цілісність.

Щиро вітаємо військовослужбовців та ветеранів Національної гвардії з професійним  святом.

Сила та міць української держави – у єдності армії та народу, тoму висловлюємо повагу й шану воїнам Національної гвардії України за те, що своєю важливою справoю ви неухильно нагадуєте світoвій спільноті – Україна в надійних руках!

Зі святом вас, Гвардійці! Ми пишаємося вами!



Немає коментарів:

Дописати коментар