вівторок, 9 березня 2021 р.

Година цікавої інформації «Барбі – лялька, подружка й просто красуня» (дев’яте березня Міжнародний День ляльки Барбі )

 


Дев’ятого березня цього року виповнюється 62 роки Барбарі Міллісент Робертс. Особа ця відома всім, а найкраще дітям. Дівчатка всього святу знають її під ім’ям – лялька Барбі. Ідея створення іграшки належить Рут Хендлер, дружині засновника фірми «Mattel». Рут давно запримітила, що донька й її подружки охочіше граються картонними ляльками-трафаретами, яким можна міняти платтячка. Місіс Хендлер осінила ідея, яку називають «відкриттям століття». Дівчаткам набридло грати в «маму немовлятка», вони хотіли бачити ляльку, що була схожа на дорослу й вродливу дівчину. Тоді гриміла слава голлівудської зірки Джейн Менсфілд: довгоногої красуні білявки.  Ось Барбі й стала її копією, а ім’я їй дала донька Рут – Барбара.

Коли ж вперше міс Барбі з’явилася на ярмарку іграшок, матусі були в шоці. Їм здавалося, що вона дуже вульгарна. Проект провалився?! Ні, на допомогу прийшло телебачення. «Реклама – рушійна сила прогресу», – кажуть не дарма. Дівчатка були в захваті! Перші ляльки коштували всього три долари США. А вже в 2004 році, блондинку Барбі (1959 р.н.) на аукціоні e Bay продали за три з половиною тисячі доларів США.


За три роки у Барбі з’явився друг Кен: так звали сина Рут Хендлер. У 1962 році у дівчини з’явилася краща подруга Мідж, а потім сестричка Скіппер. Барбі отримала власний будинок (зазвичай він рожевого кольору), ранчо, коней, автівки, домашніх тварин, й навіть літак. 


За 60 років Барбі спробувала себе в ролі: лікарки, пожежниці, військової, поліціянтки, борт-провідниці літака, космонавтки й навіть кандидатки в президенти США. Над її іміджем працювали відомі дизайнери, такі, як Живанші та Діор






Сьогоднішня Барбі – доросла успішна дівчина. У неї красиві наряди, а ще сучасна Барбі – обов’язково ділова жінка: в одній руці мобільний телефон, в іншій – тека з документами. А ще лялька вміє говорити. І говорить вона корисні речі, наприклад: «Працювати – це так здорово!» або «Економити – це дуже мудро!». Й щоб не казали психологи,  а для бібліотекарів бібліотеки-філіалу №12, лялька Барбі – це не- старіючий бренд.

         


У 1976 році на честь 200-річчя незалежності США Барбі разом з іншими важливими для країни винаходами помістили в Капсулу часу, яку нащадки мають відкрити в 2076 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар