четвер, 18 березня 2021 р.

Година цікавої інформації « Щастя-абсолютно важлива річ»(Міжнародний день щастя)

 


Нещодавно  з'явилося одне з найоригінальніших і водночас незвичних свят – Міжнародний день щастя. Традиційно його відзначають саме 20 березня. Основна мета бібліотеки-філії № 12 через годину інформації, не зважаючи на складне сьогодення, нагадати всім, що варто радіти життю і бути вдячним за всі подарунки долі, навіть якщо іноді вона підкидає не надто приємні сюрпризи.


Мабуть, немає такої людини серед нас, яка б не хотіла бути щасливою. Але чи всі знають, як цього досягти. У кожного з нас своє уявлення про те, що таке щастя, що потрібно для того, щоб бути щасливим. Не дарма народ каже: «Не родись багатий та вродливий, а родись при долі та щасливий. ». Для когось щастя - це тихе і спокійне сімейне життя, хтось шукає можливість реалізувати себе у творчості чи бізнесі, а комусь для щастя необхідно допомагати бездомним тваринам. Отже щастя –саме такий стан, в якому хотілося б перебувати завжди.


Багато мудреців вважали, що єдиний можливий шлях стати щасливим і успішним - це жити у злагоді з собою, без марних мрій і сподівань, без страху.  І щастя може бути лише в сьогоденні. Багато чого з того, що ми, як нам здається, всім серцем прагнемо, абсолютно нам не потрібне. Людина, яка постійно думає про майбутнє, лише збирається жити щасливо, при цьому втрачаючи життя, яке має тут і зараз.

Найпоширеніша думка про те, що таке щастя, свідчить, що воно нібито еквівалентне задоволенню. Щастя – це вибір: ви можете бути щасливими вже сьогодні.

Крилаті фрази видатних людей з приводу Щастя:

«Щастя-як здоровя: коли його не помічаєш,значить воно є» (І.Тургєнєв)

«Щасливий той,хто вважає себе щасливим» (Г.Філдінг)

«Щастя- на боці того,хто задоволений» (Арістотель)

«В найщасливіші моменти завжди приходять до нас сумні думки, ніби попереджаючи нас, що щастя не завжди буде з нами» (А.Дюма-син)

«…Ми постійно сподіваємося бути щасливими,а звідси витікає те, що ми ніколи не буваємо щасливі» (Б. Паскаль).


Підтримуючи Міжнародний день щастя,  ми щиро бажаємо всім і кожному бути щасливими! Нагадуємо, що навчитися радіти малому не так важко, і під силу кожному з нас. Тому всім нашим колегам, читачам  ми бажаємо бути  радісними  і щасливими завжди, сьогодні і в цю мить.  Отож вирішуйте самі бути щасливими  на цій  Землі чи ні.

Немає коментарів:

Дописати коментар