четвер, 18 березня 2021 р.

Етнографічна година «А що ти, Весно, нам принесла?»

 

Весна – чудова пора рокуочікуємо  тепло, пробудження природи, появи первоцвітів, повернення з вирію птахів. І звичайно чудових весняних традиційних свят.

Напередодні весняних канікул до бібліотеки-філії №12 на етнографічну годину «А що ти, Весно, нам принесла?» завітали наші гарні сусіди-користувачі, учні 4-Б класу ЗОШ №20. Бібліотекарі  запропонували дітлахам долучитися до скарбниці українських традиційних весняних свят. Цікаво і весело промайнула година. В формі дискусії ми згадали свята весняного циклу і цікаві факти про життя наших предків, використавши при цьому мультимедійне обладнання   для перегляду документального фільму «Українські традиції»( https://www.youtube.com/watch?v=u28EOrfRNK8).


В свою чергу  бібліотекарі підготували і презентували школярам постійно діючу книжкову виставку «Нам у віках залишене багатство». У дітей була можливість наочно впевнитися в красі і багатстві спадщини, залишеній нашими предками. Це і посуд, і рушники, і прикраси, і цікаві історії.


Діти були по справжньому захоплені нашими розповідями, і навіть були здивовані деревяною різбленною ложкою, вважаючи, що зображений на ній не козак характерник а йог.


Бережімо нашу  національну  культуру-величезний національний скарб українського  народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар