пʼятницю, 4 грудня 2020 р.

Розірвати коло насильства

    Наша бібліотека № 12 долучається до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». З метою привернути увагу до чутливої теми гендерного насильства, а також об'єднати суспільство у боротьбі з ним, ми пропонуємо згадати жінок та дівчат, які постраждали в результаті насильства –  «Монреальської різанини» (6 грудня 1989 р.)

Серед дат Глобальної акції «16 днів проти насильства» 6 грудня – трагічна дата.

Це день так званої “Монреальської різанини” — злочину на ґрунті ненависті, коли були вбиті 14 жінок-студенток Монреальського Політехнічного інституту в Канаді. Злочинець — Марк Лепін написав у своєму передсмертному листі, що робить це вбивство через те, що “вони були феміністками”.

В той день були вбиті — Женевьєва Бержерон, 21 рік, Елен Колган, 23 роки, Наталі Крото, 23 роки, Барбара Деньо, 22 роки, Анн-Марі Едвар, 21 рік, Мод Авернік, 29 років, Маріз Лаганьєр, 25 років, Маріз Леклер, 23 роки, Анн-Марі Леме, 22 роки, Соня Пеллетьє, 28 рік, Мишель Ришар, 21 рік, Анні Сан-Арно, 23 роки, Анні Тюркотт, 20 років, Барбара Ключник-Видаєвич, 31 рік.

Держава та суспільство засудили знавеснілого невдаху, який свої життєві негаразди повернув проти невинних жінок. Жінки не повинні відповідати за чужі невдачі, помилки і невдоволення життям! Про це нагадує всьому світу меморіальна дошка, встановлена на Політехнічній школі в Монреалі.





Немає коментарів:

Дописати коментар