понеділок, 21 грудня 2020 р.

«Він світить усім» (День ліхтарика)

 Наш чудовий поет Вадим Крищенко присвятив ліхтарику чудові слова:

«Ліхтарики, ліхтарики, зелені, жовті, сині.

…неначе сни дитячі,

Із іскрою захоплення, із відблиском удачі»


Це свято прийшло до з-за океану, з США. Воно відзначається в темну й холодну пору року. Мало святить сонце, стає сумно. А свято ліхтариків запалює маленький вогник в душі, в родині, в домі, на вулиці, в місті. Ліхтарик – це сонечко в середині кожного з нас. Бібліотека №12 пропонує всім долучитися до цього гарного свята.

Яким би прагматичним не було наше сьогодення – існують речі, які здатні підняти нам настрій, й відсипати щедрою рукою позитивних емоцій.

Ви любите пройти вулицею міста ввечері? Сніжок уже вкрив землю, трошки холодно, зірки всипали вечірнє небо. Вулиці рідного міста, якими поспішають у справах перехожі. Сяють ліхтарі, блищить бруківка у їхньому світлі. Хочеться казки й чуда. Чарівно-казкові ліхтарі в рідному місті. Вони розганяють темряву. Сяють вітрини магазинів, маленьких крамниць. Й кругом вони, ліхтарі, й ліхтарики, створюють навкруги прекрасну, казкову атмосферу, й не хочеться йти додому…


Вечір, ліхтарі: попереду чекає щось хороше.

Свято ліхтариків прекрасне саме затишним приготуванням, очікуванням, чарами. Таке ось чародійство, Що людина створює своїми руками. Виявляється, що інші країни давно відзначають це незвичайне свято. У цьому нас, європейців, випереджає Азія. 

Проводяться великі видовищні свята на острові Балі (курорті мрії багатьох), в Таїланді в місті Пінгсі. Тисячі ліхтарів-бажань здіймаються у вечірнє небо, несучи красу, сподівання на здійснення бажань. Головне ж, що люди разом запускають ліхтарики, радіють, а спільна радість та надія – то велике діло. Україна теж приєднується до цього незвичайного свята. У Києві щорічно проводиться фестиваль гігантських ліхтарів та маленьких ліхтариків.

Варто любити життя, людей, вміти мріяти, щоб колись у свято запалити ліхтарик надії.


Не поспішайте, заклопотані турботами, зупиніться й подумки подякуйте ліхтарям, що освітлюють вулиці. А також маленькому ліхтарику, що повертає нас у казку. Ось бачите, як невеличкі ліхтарі (є правда й гігантські), можуть принести нам хвилини втіхи й спокою. А вони нам ой, як потрібні зараз.



Немає коментарів:

Дописати коментар