четвер, 17 грудня 2020 р.

"Миколай, Миколай ти до нас завітай"

 


Бібліотека – філіал №12 пропонує переглянути віртуальну виставку про Святого Миколая – всенародного улюбленця. Його ім'я пов'язане з жертовною любов'ю до ближнього, добродійством і власним благочестивим прикладом.

Миколай – це цілком конкретна історична особа, яка жила на землі. За що було так возвеличено цю людину.  

У ніч із 18 на 19 грудня Миколай кладе подарунки слухняним дітям під подушку або до черевика біля порога, який увечері перед сном малеча ставить на підвіконня. Подарунки одне одному іноді готують і дорослі. Насамперед – тим, хто протягом року не скупився на добрі діла.



В Україні святого Миколая завжди вважали покровителем і заступником дітей. Тож саме малюки найбільше чекають на це свято. Адже вони знають, що за їхню слухняність, старанність, працьовитість Святий принесе їм безліч подарунків і покладе їх під подушку чи у чобіток біля порога. А неслухняним дітлахам Святий приносить різочки й лишає їх у куточку.

Кажуть, що напередодні свята Миколай всю ніч пече печиво для дітлахів. Саме тому ті солодощі, знайдені малюками під подушкою, і називають «миколайчиками».

Продовжуючи наш проект "Книга в кадрі", пропонуємо вам переглянути найцікавішу на нашу думку мультфільм "Чудотворець Миколай" – дитячі пісні - "З любов'ю до дітей". "Святий Миколай Угодник"- документальний фільм.

Коли буває вам важко, коли неприємність чи біль додають вам смутку, будьте певні: Святий Миколай поспішить вам на допомогу, утішить і зцілить. Тільки покличте його у свою щиру молитву. І Він неодмінно прийде й допоможе вам.

Немає коментарів:

Дописати коментар