четвер, 24 грудня 2020 р.

«Зимова прикраса – сніжинка»

 

«Чудо із чудес – білі сніжинки

Падають з небес!»






Щоденно, по всьому світу, відзначається багато свят. Чекаємо великих й офіційних свят – Нового року та Різдва
Христового. З ними в порівняння не йде жодне свято. А втім, існують люди з незвичайними та нестандартними точками  зору. Їм хочеться чогось незвичного, що зробить наше життя хоч трошечки цікавішим. Про деякі «нестандартні» свята наші бібліотекарі вже розповідали. Приєднаємося ж до тих, хто може привнести  в наше життя частину радості, свіжості й натхнення.



Це свято так й називається «День вирізання сніжинок». Запрошуємо вас долучитися до цієї події.

Сніжинки, то малесенькі внуки бабці Зими. Коли вони падають на землю, вкриваючи усе білим мереживом, здається, що й сам летиш разом з ними. Та, що говорити – сніжинками потрібно милуватися, бо вони неповторні! Немає двох однакових! Звичайно ж нам не перевершити  природу. Таких як справжні сніжинки, ми не зробимо. Але в переддень Нового року хочеться зробити щось красиве, ніжне, як сніжинка. Й звичайно своїми руками. Виявляється існує й таке свято – День сніжинок із паперу. 

Білий папір – дуже «вдячний» матеріал, що підходить для вирізання сніжинок як ніщо інше. Це справжнє мистецтво – вирізання сніжинок! Прийшло воно, як і сам папір, із Китаю. Ми, слов’яни, перейняли це мистецтво.


Сім’я перед Новим роком сідала за вирізання або витинання прикрас. Спільна творча праця, виготовлення зі сніжинок гірлянд – що може бути кращим для дітей, та й для дорослих. Сніжинки своєю ніжною красою зігрівали серця людей. А радість, коли вдалося вирізати найкрасивішу сніжинку, хіба ми не заслуговуємо на таке? 

Отож ключові слова: Новий рік, білий папір або блакитний, ножиці й фантазія! Зберіть сім’ю, дітей, чи просто друзів. Нехай усі на деякий час відірвуться від новин, від телевізора. Дайте волю своїй уяві.


А візерунки, що будете вирізати, мають унікальну здатність. Вони проганяють погані думки, сум й втому. Повірте, спокій й світлу енергію в наше життя може привнести навіть таке просте заняття, як вирізання сніжинок із паперу. 

Світ ми не змінимо, а життя дім, прикрасити зуміємо. Творчого натхнення, польоту фантазії бажає наша бібліотека №12 усім хто приєднається до Дня сніжинки із паперу.

Навіть не сумнівайтеся, Новий рік настане. І зробіть «на щастя» сніжинку. Щастя вам усім в Новому році!




Немає коментарів:

Дописати коментар