понеділок, 28 грудня 2020 р.

Публікація «Подаруй радість» «Хто вміє дарувати – той вміє жити» (французьке прислів’я)

 


Подарунок… Яке гарне слово. З ним пов’язані приємні спогади, радість очікування – хвилювання, чи сподобається те, що ми даруємо. Бібліотека №12 знову запрошує приєднатися до ще одного хорошого та доброго свята – Дня подарунків. 


Батьківщина свята – Велика Британія, а самому святу десь років 400. Стримані британці вітали на другий день після Різдва й дарував подарунки тим, хто з тих чи інших причин не зміг себе нічим порадувати на Різдво. Подарунки приносили до храму в коробках, а вже священник роздавав тим, хто потребував цього. Традиції благодійності живі й зараз,  завжди можна порадувати когось, вручивши подарунок від щирого серця. Свято подарунків перейняла вся Європа разом з Україною.

Приготуйте подарунок своїм «найголовнішим людям» –  членам сім’ї, особливо дітям та літнім людям, близьким друзям, колегам. Не забувайте, що навіть дорогий подарунок, потребує хороших та добрих слів. Гарні слова можуть принести не менше задоволення, ніж сам дарунок. Ми впевнені, що і дарувати, й отримувати подарунки однаково приємно. Хочеться частіше бути щасливими, приносячи радість іншим. А принести задоволення й радість може навіть маленький подарунок – бо він часточка турботи й тепла відданих іншим.

Порадуйте одне одного словами, посмішкою, листівкою, ну й звичайно подарунком. На серці від цього стане тепліше. Теплий погляд, посмішка й у відповідь вдячний погляд. Наше Різдво ще попереду. Та все ж давайте скористаємося європейським «подарунковим» днем! Даруйте, й ось чесне слово, спробуйте – й отримаєте ні з чим не зрівняне задоволення. А разом з подарунком поділіться своїм теплом, хорошим настроєм.

         Тому й потрібен день коли головним буде не дарунок. Головне – подарувати. А вже кому – кожен вирішує сам.  



Хай це буде іграшка, набір цукерок, красива новорічна кулька, хороша, цікава книжка або якась дрібничка, що порадує того, кому дарують. Варіантів – безліч. Мудрі японці кажуть: «Якщо подарунок сподобався, значить, ти віддав частинку себе». Спішіть, даруйте, несіть радість у цей світ! Воно того варте. 



Немає коментарів:

Дописати коментар