суботу, 5 грудня 2020 р.

Добрі вчинки змінюють світ ( Міжнародний день волонтера)

 

Національно – патріотичне виховання підростаючого покоління завжди серед пріоритетних  напрямів реалізації державної політики культурної галузі нашого міста. Тому наша бібліотека №12 вирішала висвітлити тему волонтерства, як одну із важливих і необхідних справ для нашої країни.

Волонтерство, або волонтерська діяльність - добровільна безкорислива суспільно корисна  справа. Може здійснюватись і окремими людьми, і організаціями.

Волонтер - це людина, яка має схильність до добрих  справ, у неї така душевна організація, що вона хоче робити добро. Людина (особливо в юному віці) перевіряє себе: що подобається - не подобається, що підходить, що - ні. Тому волонтери потрібні всюди: є діти, котрі потребують допомоги, є старенькі, хворі, люди з особливими потребами, тварини. Потрібна допомога на фестивалях і в лікарнях, у притулках і на вулицях. Людина, яка хоче допомогти, має можливість реалізуватися. Тому ці люди повинені  знати, як працювати із засобами масової інформації, як організувати свій особистий час, володіти психологічними прийомами. Отже це людина, що будь-якої хвилини, буде  тут. Байдуже, вдень чи вночі. Це і є справжнє волонтерство.

Кожен з нас, навіть не здогадуючись про це, так чи інакше залучений до волонтерської діяльності. Усе, що робимо хорошого для інших людей, з власного бажання: підтримали зневірену людину, внесли кошти на операцію хворого, допомогли старенькій донести важкі сумки, безплатно поділилися своїми вміннями й знаннями з іншими людьми, - прості й знайомі кожному з дитинства речі.  не очікуючи  винагороди і є допомога.У світі навіть існує знак волонтера –це біла  рука  з червоним серцем.

Усіх волонтерів, які долучаються до благодійної справи перелічити не можливо. Єдине про них можна сказати  - це люди яким не байдужа доля інших  людей, тварин, природи і країни. Вони жертвують власним часом іноді  ризикують здоровям.  Їх імена часто не знайомі , а їхня  справа - безцінна. Отже «Герої серед нас» і  ми бібліотекарі філії №12 бажаємо цим  мужнім, добрим людям здоров’я і висловлюємо подяку за їхню  так необхідну  нам усім справу!!!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар