понеділок, 2 листопада 2020 р.

Мандрівка – онлайн “Крута металева дорога”

 Згідно з Указом Президента, День залізничника в Україні відзначають

 4 листопада.

Цей день обраний зовсім не випадково.
Святом ця дата стала за ініціативою працівників Львівської залізниці. Саме 4 листопада далекого 1861 року, ще за часів Австро-Угорської імперії, на територію сучасної України - у Львів - прибув перший потяг, який називався «Ярослав». У нинішньому розумінні «Ярослав» був потягом міжнародного сполучення. Він сполучав Відень, Краків, Перемишль і Львів.  

    Ось він – летить міцний залізний велетень, залізничний чорний кінь, який заглушливою рипучою сиреною сповіщає про свою появу – поїзд “Ярослав”, що прибуває з польського Перемишля до українського Львова. . О 14:30 на львівському вокзалі його зустрічали музики та жителі міста.

 Зараз Українські залізниці - «Укрзалізниця» - це 6 залізниць (Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна, Придніпровська), які об'єднують усі області України. Більш як 375 тисяч працівників обслуговують 30300 кілометрів залізничних колій. Це енергетики, зв'язківці, машиністи, провідники, диспетчери, чергові на станціях і ще безліч інших фахівців, що забезпечують комфорт і безпеку мандрівників і вантажів. Щороку з більш як 1,5 тисячі станцій вирушають в дорогу понад 500 мільйонів пасажирів. Щорічно близько 175 тисяч вантажних вагонів перевозять понад 300 мільйонів тонн вантажів. За обсягами вантажних перевезень залізниці України посідають 4 місце на Євроазіатському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії, Індії.

Залізниці України взаємодіють із залізницями 7 сусідніх країн.

У залізниці своя романтика. Ну хто не любить під стукіт коліс розгорнути тормозок і перекусити, дивлячись у вікно на чаруючі українські пейзажі? А випити чаю з склянок з красивими підстаканниками? А це знайоме з дитинства і миле серцю «Здаємо білизну!» :)

Сьогодні День залізничника по праву став міжнародним святом і в цей день ми приєднуємося до привітань на адресу всіх робітників залізниць і бажаємо їм завжди бути веселими, мати міцне здоров’я і тепле сімейне вогнище, успіхів у роботі, тому що від їх успішної праці в який - то мірі залежить і наш з вами успіх і процвітання, а також бажаємо їм хороших зарплат і приємних придбань. Вітаємо Вас працівники залізниць!


                                              


Немає коментарів:

Дописати коментар