понеділок, 9 листопада 2020 р.

Літературна подорож «Віддай людині крихітку себе…» Л. Костенко (До Всесвітнього дня доброти)

 

Не секрет, що с сучасному світі, який весь час кудись поспішає, звичайні, наші звами людські почуття відходять на другий план.

Людяності та доброти серед нас, людей, стало менше – це, нажаль, так і є. Тому Всесвітній день доброти – ще один привід згадати про те, яке ж це чудове відчуття – Доброта.

Пропонуємо вашій увазі невеличку літературну подорож, що присвячена саме цьому святу.

Вже стало доброю традицією для багатьох країн щорічне свято – Всесвітній день доброти (Word Kindness Day), а дата його – це день відкриття в 1998 році в Токіо І конференції Всесвітнього руху доброти. Сама ж організація «Всесвітній рух доброти» була створена в Японії в 1997 році. Рух забрав навколо себе всіх небайдужих – волонтерів та добровольців із різних країн світу, що з року в рік працюють на планету, подаючи приклад безкорисливої доброти іншим. Японія, що свого часу постраждала від вибуху атомної бомби, вибрана була як країна організатор не даремно.

Сьогодні до країн, що працюють у Русі можуть приєднатися усі бажаючі, і здійснити добрий, щирий та благородний вчинок.

У Руху є і офіційний документ – «Декларація доброти», де сказано: «Ми визнаємо фундаментальну важливість простої людської доброти…будемо намагатися створити більш добрий й більше сповнений співчуття світ». До цієї Декларації приєдналися вже 28 країн світу. 

І не даремно символом цього дня стало відкрито серце, зображення якого створив французький художник Орель. 

Людина з добрим серцем не пройде повз старого, людини з інвалідністю, чи ображеного малюка. Зупиниться, запропонує допомогу.

Найпростішим проявом вашої доброти в цей день буде ваше відношення до оточуючих. Добре слово, вчинок, допомога, підтримка. Увага та щирість – ось основа цього дня.

Приємні слова сусідам чи на роботі, місце яким ви поступилися в транспорті, слово «дякую» в магазині, чи просто на вулиці. Купіть квіти на роботу, просто так – для «настрою», погодуйте пташок, піднесіть сусідці важку сумку, погодуйте голодних кота чи песика. Хто, хто – а тварини порадіють доброму вчинку. До речі, добрі люди легше переносять стреси, рідше хворіють, простіше й легше знаходять спільну мову з оточуючими. 

Коли людина робить щось хороше для інших, у неї краще працює серце, піднімається настрій. Кожен по справжньому добрий вчинок робить і нас, і світ чистішим та кращим.

Будьте добріші коли це можливо!

А це можливо завжди!

Добра вам усім!




Немає коментарів:

Дописати коментар