вівторок, 24 листопада 2020 р.

«Чому людина старіє»

 

Людина старіє, так само як і все у Всесвіті. Навколо нас старіють планети, зірки, тварини, рослини, і навіть каміння. Вважається, що все навколо  старіє і це нормальний і закономірний процес,  так, як після старіння і смерті одного, з'являється нове молоде тіло. Люди живуть  по різному. Кожна людина проживає життя по – своєму. Одні все життя правильно харчуються, займаються спортом, не мають шкідливих звичок і організм сильно не зношується, тому  ці люди живуть правильно. Вони можуть прожити навіть більше 100 років. А інші не вважають за потрібне слідкувати  за станом свого здоровя і не дотримуватися певних норм життя.

Бібліотека філія №12 пропонує до вашої уваги декілька цікавих фактів досліджень. Отже не так давно Організація Об’єднаних Націй опублікувала досьє про проблеми, які викликало швидке старіння населення світу. Серед основних висновків фігурують наступні: – Справжній ритм старіння не має прецедентів в історії. У 2045 кількість людей старших за 60 років  перевищуватиме  кількість дітей до 15 років. Сьогодні середній вік на планеті складає 28 років: половина населення старша за цей вік і половина – молодші.       До середини 21 століття середній вік досягне 38 років. Статистика виявляє, що старіння зачіпає практично всі країни світу і супроводжується зменшенням народжуваності. У досьє наголошується, що старіння населення матиме вибуховий ефект для економічного зростання, фінансової системи, ринку праці і податкової системи. У сьогоднішньому світі на кожну літню людину припадає 9 працездатних, у той час як в 2050 році ця цифра впаде до чотирьох, що буде мати найсерйозніші наслідки для пенсійної системи. При цьому потрібно врахувати і теперішню економічну кризу, яка різко скоротила пенсійні фонди.

   Для того, щоб віддалити старість - потрібно вести правильний спосіб життя.

Бібліотека  філія №12 пропонує до вашої уваги

 Дев'ять порад довгого, щасливого і спокійного життя від  чудового письменника Марка Твена

1. Живіть у злагоді із собою. "Людина не може бути задоволена життям, якщо вона незадоволена собою".

2. Можливо, ви самі себе подумки обмежуєте. "Вік – це те, що існує у нас у мозку. Якщо ви про нього не думаєте, його не існує".

3. Відкиньте гнів. "Гнів – це кислота, яка більше шкодить посудині, в якій вона зберігається, ніж тим, на кого вона виливається".

4. Розслабтеся. "Гумор – це найбільший дар, даний людству". "Ніщо не може встояти перед натиском сміху".   

5. Не вважайте, що вам усім всі зобов'язані. "Не кричіть всім навколо про те, що світ перед вами в боргу. Світ вам нічого не винен. Він був і до вас". 

6. Якщо ви робите щось по – своєму, приготуйтесь до того, що вас не зрозуміють. "Людина, у якої є нові ідеї, буде вважатися диваком, до того часу, поки її ідеї не будуть мати успіх". 

7. Розставляйте акценти так, як вам того хочеться. "Викиньте з голови всі проблеми. Закрийте вуха, біжіть від думок про проблеми або позбавляйтесь від них усіма можливими способами". 

8. Не надто думайте над тим, як відчути себе добре. "Найкращий спосіб підбадьоритися самому – це спробувати підбадьорити когось ще". 

 9.    Робіть те, що вам хочеться робити. "Років через 20 ви більше будете шкодувати про те, що ви не зробили, ніж про те, що зробили. Ловіть попутний вітер  для  своїх вітрил. Користуйтеся. Мрійте. Робіть відкриття".

Отже бібліотека філія №12 пропонує Вам  слідкувати за станом свого здоровя та життя. Щоб і старість  була  Вам в радість.



Немає коментарів:

Дописати коментар