середу, 9 червня 2021 р.

Подорож «У пошуках скарбів»

 

Хто з нас не мріяв про морські подорожі і пригоди? Якщо ви відчуваєте, як десь без вас хвилюється море, значить саме  зараз настав час пакувати валізи і вирушати в мандри. А для підсилення  позитивного ефекту  від моря, радимо взяти з собою  у подорож  книги із «присмаком» моря, які,  забезпечать вам успішний старт літнього відпочинку.

Сьогодні  на «борт»  бібліотеки-філії №12  завітали учні  3-Д класу ,гімназії №17  . Мова йшла  про подорож на  морських просторах ,   в якій бібліотекар Маркіна І. розповіла про колекцію  вишуканих макетів кораблів- захоплення  свого чоловіка. Маленькі відвідувачі жваво цікавились книжками та журналами, слухали розповідь про будову корабля, про історію кораблебудування про видатних капітанів.


 Діти чимало  дізналися  цікавого про    морських розбійників-піратів . 







Під час довгих «подорожей»  морями  школярі  прийняли участь  у бібліоквесті «Знайди піратський скарб на сторінках книг» . Саме в цій грі діти показали свої навички: читання,  кмітливості, активності. Адже піратські скарби можуть знайти тільки  діти, які гарно закінчили навчальний рік. Не менш цікаво було школярам побувати в ролі одноокого  пірата на фоні моделі піратського  корабля «Золота антилопа». Малята з задоволенням робили фото та селфі, приміряючи на себе  образ  справжнього морського вовка. Дівчатка також проявили бажання прийняти участь у фотосесії, оскільки дізналися з розповіді, що піратами – капітанами  були і жінки.  На цю тематику  в колекції бібліотеки  є довідкові видання, художня  література та  яскраві журнали.



Більшість школярів відвідали бібліотеку- філіал №12   вперше, тому  працівники бібліотеки провели екскурсію «Книги-наставники, що навчають нас»,  де познайомили дітей  з усією бібліотекою,  і виставками, що прикрашають  її.








Ця морська подорож  та екскурсія  поєднали та здружили  бібліотеку, маленьких піратів та кораблі .Запрошуємо вас у літні морські пригоди з присмаком  морських хвиль,  солоного бризу та криком чайок. Мандруйте, відпочивайте і мрійте разом з героями книжок!!!!








Немає коментарів:

Дописати коментар