пʼятницю, 18 червня 2021 р.

Бібліопригода «Метелики- квіти неба»

 


Літо – прекрасна пора для того, щоб знайомити дітей з навколишнім світом. Кожен з нас в дитинстві любив спостерігати за такими прекрасними створіннями, як метелики. Легкі і прозорі ... Вони викликають неймовірний захват! Природа обдарувала їх крила надзвичайними візерунками, які нікого не залишать байдужим. Ці створіння завжди були посланцями літа, але тепер ви зможете милуватися ними цілий рік! Оскільки в містах часто відбуваються ентомологічні виставки.


Тому 18 червня  до нашої бібліотеки-філіалу №12 знову завітали «таборята» ЗОШ №12.  

Ми вирішили  познайомити їх  з  цікавим видом комах-метеликами. Деяких з них можливо побачити і в нас в теплий період року.  Школярі дізналися про цікаві факти : метеликів можна брати на руки і фотографуватися, якого розміру бувають метелики, де той чи інший вид проживає.

 Ці створіння не залишать байдужими  не лише дітей, а й дорослих. Діти поринули разом з нами в справжній тропічний ліс! Яскраві «тропічні феї» оточать легким подихом і дозволять  відчути  атмосферу живої природи. Отже всі ми разом    наче побували в справжній  яскравій  казці, дякуючи фільму «Найчарівніші метелики в світі» .


 
Все це діти почули і побачили в читальній залі бібліотеки. Школярі з задоволенням  переглянули тематичну поличку  «Барви літа» та створені із


глини роботи нашого читача Липівського Андрія, учня гімназії №31, 2-А класу та вихованця гуртка кераміки «Обереги» Полтавського ОЦВУМ. Школярі  прийняли участь у конкурсі намалюй свого метелика на фліпчарті. Звичайно був і переможець –Киба  Катя. Вона отримала в нагороду метелика та сонечко з магнітом. Між «таборятами» в процесі діалогу виявилися справжні знавці метеликів, до речі це були хлопчаки.


Ми  дорослі і звичайно  впевнені – це велике  щастя мандрувати  до бібліотеки  у  дивовижний світ книги, мати друзів, пізнавати, спілкуватися і радіти разом чудовій порі – канікулам!

Немає коментарів:

Дописати коментар