понеділок, 14 червня 2021 р.

Бібліотечний урок «Хай в кожний дім приходить казка»

 


Казка – це глибока і мудра книга життя. Вона  виникла в сиву давнину і є одним із найпоширеніших жанрів усної народної творчості. А дитяча казка — це перший і важливий щабель у житті дитини до пізнання навколишнього світу. Вважається, що казки допомагають дітям зрозуміти оточуюче середовище. Адже будь-яка казка розповідає про стосунки між людьми, про шляхи виходу з складних життєвих ситуацій. Усім людям хочеться послухати щось цікаве, незвичайне, але щоб обов'язково добрі герої перемогли й довго жили-поживали, і ніякого лиха не знали.  Саме казки справляють на дітей глибоке емоційне враження, збагачують їхню мову, пробуджують духовні сили.


Тому  бібліотека філія №12 вирішила запросити    дітей пришкільного табору ЗОШ №2 на   бібліотечний урок «Хай в кожний дім приходить казка». Під час якого бібліотекарі  розповіли про історію виникнення казок,  їх види, і жанри. Дівчата та хлопці по черзі відповідали на запитання  за змістом казок , а також пригадали їхні улюблені казки, переглянувши книги ,журнал «В гостях у казки» та віртуальні  виставки: «Чарівна країна братів Грімм», «По дорозі в казку». Всі діти  були у піднесеному настрої і  жваво  продовжували розпочаті бібліотекарем прислів’я до казок. Адже саме завдяки казці, люди стають добрішими, вчаться бачити красу навколишнього світу, засуджують зло.

     


Далі діти прийняли участь в  веселій грі «Хто я». Яка розкрила повних потенціал кожного маленького гостя.

Сподіваємося, що наші заходи посилили пізнавальний інтерес читачів-дітей до читання художньої літератури, а особливо казок.

    





Запрошуємо до чарівного світу казок разом з нашою бібліотекою №12. Сміливо вирушайте по  стежках !

Немає коментарів:

Дописати коментар