четвер, 17 червня 2021 р.

Інформаційний калейдоскоп «По морях і океанах»

 


Площа поверхні світового океану, до складу якого входять океани і моря, становить близько 71 відсотка поверхні Землі. Море — це частина океану, яка має відмінності у властивостях води, відрізняється течіями, живими організмами і,як правило, відокремлене півостровами.

16 червня на «морські простори» бібліотеки філії №12 завітали наші друзі з літнього табору ЗОШ №2. 



Ми запропонували їм поринути в  таємниці морських глибин. Всі разом ми переглянули морські енциклопедії та фільм «Морські тварини», щоб  діти  отримали уявлення про моря та океани. Дізналися  яке море на смак, хто живе під водою та літає над морськими просторами, хто в морі найрозумніший, а хто- найбільший, хто має клешні, в які ігри можна погратися на березі моря. 


Для любителів піратських пригод   ми підготували розповідь  про морських розбійників та  морські таємниці, а для маленьких поціновувачів техніки - про вітрильні кораблі: «Золоту антилопу» пірата Френсіса  Дрейка, купецький корабель, корабель стародавнього Єгипту. Не залишилися без уваги і мушлі  та медузи, і всі мешканці коралового рифу .Також ми  обговорили з дітлахами  важливі  питання:  про забруднення морів та океанів, і про тварин, що перебувають  під загрозою зникнення.


Особливу цікавість викликала  фотосесія «Я - пірат» і  майстер- клас з виготовлення «обличчя» пірата.

Ми вважаємо, що дітям ніколи не рано читати енциклопедії.





Книги допоможуть дитині отримати загальне уявлення про океани та їх мешканців. Розглядаючи   усі разом яскраві малюнки , вивчаючи нові слова, школярі   дізнаються багато нового!
Збираючись у літню поїздку до моря, обов’язково  рекомендуємо  з собою книгу  «Океани та моря», щоб  порівняти мрії та реальність цього  дива природи.

Немає коментарів:

Дописати коментар