середу, 16 червня 2021 р.

Айстопер (зупиняти погляд) «Моря - голубі очі планети»

    


Понад дві третини поверхні землі покрито морями і океанами. Ця величезна маса води необхідна для життя на нашій планеті. Море – це своєрідний вир життя. Підводний світ природи настільки дивний і багатогранний, що ми часом просто не усвідомлюємо всієї його краси, а часто взагалі забуваємо про його існування.


Літо і море. Вони з дитинства стають для нас спорідненими явищами. Кажеш про море – і згадуєш гарячий, нагрітий літнім сонечком пісочок на пляжі. І коли, як не влітку говорити про море та морських мешканців?  






Але якщо море до вас не пливе –створіть його в себе самі. Наша бібліотека-філіал №12- це море задоволень в океані буднів.


 





Тому 15 червня на протязі дня  бібліотека філіал №12  знову зустрілася, уже на «морських просторах», з дитячим пришкільним табором ЗОШ №20. Школярі  активно розгадували загадки та відповідали на запитання  морської вікторини «Ану, відгадай!», переглянули  фільм «Морські тварини» . 

Серед «моря книг» діти мали можливість познайомитися з літературою з цієї тематики на книжковій виставці «Безкрайня даль морів». 



Але як завжди родзинкою морської тематики стала розповідь бібліотекаря Ірини Маркіної про  моделі піратських  кораблів та про  морських розбійників-піратів. З цікавістю діти  послухали морські мушлі –рапани, і згадали про водні  простори  своїх подорожей. Школярі в процесі  спілкування  почули та вивчили чимало нових невідомих слів: каравела, камбуз, шлюпка,ванти, палуба та інші. Але дотик до морських експонатів  звичайно залишить назавжди незабутні враження.

 Оскільки всі сучасні дітлахи користуються різноманітними гаджетами, ми запропонували їм фотосесію з підготовленим нами фото-шаблоном  одноокого пірата. В  образі  пірата, чи піратки,  захотіли побувати всі.

Захід приніс море задоволення і океан вражень дітлахам!!!!





 

Немає коментарів:

Дописати коментар