понеділок, 4 січня 2021 р.

ВІртуальна виставка "Казки Різдвяної ночі"


 Бібліотека – філіал №12 пропонує переглянути віртуальну виставку цікаві історії про Різдво.

Ми вже знаємо, що більшість найкращих фільмів і мультфільмів мають літературну основу. Але ми рекомендуємо прочитати книгу, перш ніж подивитися екранізацію. Книга дає змогу читачеві пофантазувати над образом того чи іншого героя. Будь – який образ героя, уявленний читачем, є правильним, тому що це одне з призначень книги – розвивати фантазію людини.

                                                                                                                              Екранізація творів: "Ніч перед Різдвом" (1951) – радянський мультфільм, створений на московській студії "Союз мультфільм" сестрами Валентиною та Зінаїдою Брумберг. Історія про велике та щире кохання. Події відбуваються на передодні Різдва. Красень коваль Вакула, який кохає усім серцем першу красуню на селі Оксану. Дівчина гарна, але ж не складе собі ціни, видно що і Вакула їй не байдужий, але їй доставляє задоволення як коваль величає її. І коли Вакула сказав про свою почуття, Оксана лиш посміялася і сказала, що прийме його пропозицію якщо він їй принесе черевички, які носить сама королева. Його кохання таке сильне, що він погоджується на все, навіть співпрацювати з чортом, лиш би отримати прихильність своєї коханої. В образі Вакули, Гоголь довів, що не має нічого неможливого. Цей твір вічний, без перегляду чи то фільму, чи мультфільму "Ніч перед Різдвом" не можливо уявити новорічних та різдвяних свят.                                                Поради читачам: цікаву історію Надійки Гербіш "Одного разу на Різдво" У цій дивовижно світлій та домашній казці живе справжній дух Різдва. Родина їжачків – тато, мама та троє їхніх діток – не лише разом готуються до свята, переказують історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей – двох маленьких ховрашат, які заблукали у лісі. Усі разом вони вчаться бути мудрими, розважливими і відкривати серця для доброти. Цікава історія занурить маленьких і великих читачів у зимову казку, де навіть найбільші дива стають можливими.                                 

Б.Матіяш "Казки Різдва" нагадують про зміст цього свята – чудесне Боже народження, повне довіри й ніжності. Першою у книжці є "Казка про Королеву та мудрого Оленя". У другій під назвою "Жінка і Кіт" ідеться про безпосередність і відкритість сприйняття. Кіт, побачивши малого Ісуса у вертепі, вирішує, що не можна, щоб він мерзнув…                       Сюжет "Трьох дарів ангелів" – екологічно актуальний. Чоловік пішов до лісу по найкращу ялинку, але та вмовила не рубати себе, а запропонувала вершок поваленої сосни. Книжка різдвяних казок Богдани Матіяш, повна спокою і лагідності, вчить, як почуватися вдячно у світі, в якому народився добрий Бог…                                                                            Свято Різдва чекають з нетерпінням і дорослі, і малі. Воно приносить чимало радощів, веселощів та солодощів. Свято тішить своїм затишком, спокоєм та надіями на краще майбутнє. Розпочинається Різдво 6 січня – Святий Вечір. В цей день прийнято ввечері ходити з Віфлеємською  зіркою із позолоченого паперу, прикрашеною ліхтариком. З нею ходили по селу та співали різдвяні пісні. Це називається колядуванням. Колядувати можуть діти, дорослі парубки та дівчата. Мабуть, найвідомішою колядкою для українців є пісня "Добрий вечір тобі!"…

ВЕСЕЛИХ СВЯТ!!!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар