неділю, 10 січня 2021 р.

Інформхвилинка « Наші диво-квіти»(День вдячності кімнатним рослинам )

 

В День вдячності кімнатним рослинам (10 січня)  наша бібліотека № 12 пропонує  ознайомитися з цікавими фактами про ці рослини. Цей  день був заснований мережею Gardener's Network, що дало офіційну можливість нагадати людям про переваги кімнатних рослин.

   


   


Майже в кожній бібліотеці нашої системи росте чимало красивих кімнатних квітів, а навесні вони перемістяться у більш красиві вазони.


Адже  саме ці рослини  створюють атмосферу затишку  для працівників і користувачів. Не раз наші користувачі раділи красивій кімнатній рослинці, яку ми  доглянули. Тому, що   сам зелений колір це колір, який вгамовує розбурхані емоції, заспокоює і сприяє відновленню  настрою.

     Наприклад, дослідження 2009 року показало, що запах квітки  лаванди може ефективно знизити частоту пульсу в стресових ситуаціях. А особливо це важливо в період карантину. Тому  майже всі бізнес-зустрічі   відбуваються в приміщеннях з  красивими та квітучими кімнатними квітами.

      Існують кімнатні квіти ,що очищують повітря,  яке так необхідно нам. До них відносять: хлорофітум хохлатий,  спатифілум, антуріум, заміокулькас, плющ звичайний, сансевієрія, пеперомія туполиста, алое вера. Саме ці рослини чудово очищають повітря від  чадного газу, бензолу, формальдегідів, оксиду вуглецю та ксилолу – розчинника, який використовується в шкіряній, гумовій та поліграфічній промисловості. Також вони  корисні у приміщеннях, де курять, тому, що є одними з найкращих фільтрів від сигаретного диму. Як додатковий бонус, ці кімнатні рослини безпечні для домашніх тварин.

"Чому потрібно мати  на роботі і вдома кімнатні рослини?"

1.Кімнатні рослини на роботі чи вдома - це дуже красиво.

2.Рослини поліпшують санітарно-гігієнічні умови приміщення.

3.Кімнатні рослини можуть давати плоди.

4.Рослини - це простір для творчості, вияву ваших дизайнерських здібностей.

5.Рослини допомагають виховувати дітей. Адже дитина, яка виростила рослину, навряд чи стане жорстокою.

6.Завдяки рослинам можна виростити  подарунок для будь-якого свята своїми руками.

7.Багато кімнатних рослин мають лікувальні властивості.

 Вони покращують  сон і самопочуття при переживанні стресу та депресії, зменшують рівень тривоги та агресії;

8.Кімнатні рослини підвищують рівень суб'єктивного благополуччя та задоволеності життям.

             Після наведених вище аргументів на користь кімнатних рослин, думаємо, у вас не залишиться жодних сумнівів щодо того, мати чи не мати їх на роботі  чи  удома. Якщо ви дійшли цього висновку, то відвідайте  нашу бібліотеку і прочитайте цікаву книгу , журнал чи онлайн –ресурси,і ви знайдете інформацію про основні принципи вирощування декоративних рослин у закритих приміщеннях, ознайомитеся з основними ботанічними поняттями, що зустрічаються на сторінках цих книг. І ваше життя стане більш наповнене радістю та задоволенням.

Немає коментарів:

Дописати коментар