пʼятницю, 23 червня 2023 р.

Бібліовізит « Вухолапохвостий ковчег»

 

В океані й на суші, у повітрі й під землею – скрізь існує життя. Навіть в Антарктиді, де дуже холодно, є живі істоти. Сотні тисяч років ми сусіди по планеті й  живемо поряд
: люди і тварини. А відповідно, сусіди повинні знаходити «спільну мову» та відноситися з повагою одне до одного.



Тому на запрошення ліцею №21 «Надворсклянський» працівники бібліотеки - філії №12 прийшли  з бібліовізитом « Вухолапохвостий ковчег» до  пришкільного табору «Барвінок» та запропонували  стати учасниками цього ковчегу. 


Діти активно долучилися до розмови й продемонстрували гарні знання про тваринний світ. Виявилося , що чимало з них люблять, при можливості, відвідувати зоопарки та доглядати за своїми домашніми улюбленцями. 
Ми в свою чергу запропонували дітям тестові завдання «Рекорди у світі тварин», а школярики швидко та весело  знаходили вірні відповіді. З собою ми принесли цікаві яскраві книги та журнали про тварин, які діти мали можливість переглянути. Сучасні діти активні й непосидючі, отож  для зосередження уваги ми запропонували відео - вікторину  з документальними кінофрагментами про представників тваринного світу «Цікаві тварини». Більш за все  дітей вразила найбільша кішка в світі – тигр.

 


Для  тварин навколишній світ повний небезпек і загроз, тому давайте поділимося з ними своєю добротою, виявимо до них нехай маленьку, але турботу. Адже  вони завжди готові радувати нас, крутити хвостом, ніжно муркотіти, подавати лапку, стрибати від радості  й по своєму посміхатися нам.
Не залишаймося  байдужими  до сусідів  по планеті, бережімо їх!

Немає коментарів:

Дописати коментар