вівторок, 27 червня 2023 р.

«Розумні. Бешкетні, чарівні»(Міжнародний день фей)

                                  


      Казковий світ такий барвистий і прекрасний, він може відкрити свої найзаповітніші таємниці та гостинно розчинити двері перед дитиною, яка вміє фантазувати. Світ фантазії не має меж. Тому крихітні  загадкові істоти, яких часто називають «фейрі», або феї іноді мешкають серед нас: у квітучому садку, таємничому  лісі або навіть у вас вдома!

       Можливо таке траплялося з кожним хоча б раз у житті: шукаємо щось і не знаходимо, а потім те, що загубилося, знаходимо на звичному місці. Можливо це витівки отих казкових фей?

                          

       Хто ж вони?  Виявляється в них теж є свій День! Який так і називається День фей, або (International Faire Day). Кілька днів тому – 24 червня, феї святкували свій день.  Бібліотека-філія №12 запрошує всіх, хто вірить в чудеса, приєднатися до цього свята.

         Добра та великодушна фея-хрещена із «Попелюшки», ревнива і  підступна Дінь-Дінь із «Пітера Пена»,  велична Моргана із легенд про короля Артура – ці казкові персонажі добре знайомі нам з дитинства.

                                       

       


Живуть феї у садках та лісах. Вони люблять спати у квітах і танцювати в місячному сяйві. Вони тендітні та витончені, з рожевими, як  пелюстки троянди, вустами та золотим волоссям. Ці ніжні створіння шиють собі одяг із пелюсток квітів або листочків дерев, а на  голові носять капелюшки з дзвіночків або крихітні віночки з квітів. Феї розуміють мову рослин та птахів. Харчуються пилком, росою, ягодами та молоком. Феї люблять квіти та допомагають їм рости.

        Наприклад жителі Британських островів та Франції поважають фей особливо! В їх історіях феї – це крихітні неземні красуні з прозорими крильцями. Чий улюблений колір – зелений.

                                      

         Ці чарівні створіння володіють  надприродною силою: вони можуть, як покарати  того, хто їм не подобається, так і обдарувати героя, що їм  до вподоби.

Феї здатні  лікувати людей. Вони, наче янголи-охоронці, також піклуються про здоров’я  домашніх та диких тварин. Якщо маєте в себе якусь домашню тваринку чи пташку, то тим самим ви вже опиняєтеся в товаристві з феями. Ми повинні пам’ятати, щоб жити в мирі та злагоді з цими маленькими чарівницями, необхідно берегти природу. Безжалісно  знищуючи дерева, люди позбавляють фей їхньої домівки, а забруднюючи водойми, люди калічать фей, які живуть у воді…

                                    


         Наші предки вірили в цих казкових істот, а може вони  не так вже і були не праві? Можливо, вони, феї, десь тут, поруч з нами, але ми їх не бачимо або так зайняті своїми дорослими справами, що й не помічаємо  їхньої присутності? А може десь, зовсім поруч, існує Чарівна країна , яку ми просто не бачимо, як бачать її діти, як вірять в неї…  Давайте хоч не надовго повіримо в чудеса, повіримо в казку, повіримо в добрих фей!   

Немає коментарів:

Дописати коментар