понеділок, 22 листопада 2021 р.

Цифрова грамотність в бібліотеці разом з платформою «Дія. Цифрова освіта»

   Цифровізація країни несе позитивні зміни в усіх сферах життя — від освіти та медицини до науки та бізнесу. При цьому є одна фундаментальна річ, без якої успішно цифровізувати країну неможливо. Це цифрова грамотність населення. Просто користуватися смартфоном чи ноутбуком і мати доступ до інтернету — ще не означає володіти цифровою грамотністю. Здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку — ось що таке цифрова грамотність.

Тому  з  1 листопада 2021 р. в межах проєкту Міністерства цифрової трансформації Дія. Цифрова освіта стартував Місяць цифрової грамотності.

    Бібліотеки Полтави активно просувають цифрову грамотність серед своїх користувачів. 
Саме в приміщенні  нашої бібліотеки філіал №12 власне й можна безкоштовно отримати доступ до сайту «Дія. Цифрова освіта», та пройти навчання з цифрової грамотності онлайн, яка в свою чергу  пропонує онлайн-курси,  в форматі освітніх серіалів, що складаються з 7–11 серій,тривалістю до 10 хвилин, а  на завершення курсу  перепровірити  свої отримані знання, через онлайн тестування і отримати сертифікат з кількістю набраних балів.

 Цифрова грамотність необхідна кожному через 5 основних причин:

1.«Держава в смартфоні» та комфортне проживання в країні.
2.Особистий розвиток та вирішення особистих потреб.
3.Конкурентоспроможність на ринку праці. 
4.Безперервне навчання.
5.Онлайн-безпека. 

Тому шановні користувачі  бібліотеки   запрошуємо Вас  з допомогою бібліотечного обладнання та консультацій бібліотекарів   безкоштовно  скористатися цією послугою і удосконалити або набути нові  знання з цифрової грамотності.

Розбудовуймо цифрову Україну разом!

 








Немає коментарів:

Дописати коментар