вівторок, 23 листопада 2021 р.

Зустріч «Зробити життя українців більш безпечним і зручним» « Дія. Цифрова освіта»

 
Опанування цифрових навичок протягом життя — потреба сучасної людини, і саме  бібліотеки — це публічні місця, де людина може безкоштовно отримати доступ до інтернет ресурсів та набуття потрібних знань в  рамках проєкту « Дія. Цифрова освіта».

     На протязі року наша бібліотека філіал №12  підтримує  співпрацю з територіальним центром соціальної реабілітації та громадою Подільського району. Тому 23 листопада  ми запропонували користувачам  загальне  ознайомлення з  платформою  « Дія. Цифрова освіта» https://osvita.diia.gov.ua/ (для всього населення) ,а також переглянути і обговорити  серіал «Обережно! Кібершахраї». Освітній серіал складається з 4 серій, кожна по 8-12 хвилинних , які розповідають про небезпеку,  в онлайн-мережі  та  як  допомогти  дорослим і дітям захиститися від фішингу та вішингу.

На завершення серіалу бібліотекар разом з присутніми користувачами  пройшли онлайн тестування і закріпили  отримані знання. Ми також порекомендували присутнім переглянути такі освітні серіали:

- Основи кібергігієни;

- Кіберняні;

- Обережно! Кібершахраї;

- Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті»;

- Як громаді стати цифровою;

- Електронний підпис.

  Наша Україна повинна бути  міцною  державою  з освідченими  горомадянами, тому наша бібліотека і  пропонуємо  використати   платформу «Дія .Цифрова освіта» для поповнення  знань з цифрової грамотності.

Немає коментарів:

Дописати коментар