понеділок, 15 листопада 2021 р.

«Жива душа Ассоль» ( 100р. повісті О.Гріна «Пурпурові вітрила»)

 «Любов не залежить від нашої волі, приходить без нашої заслуги, щезає без нашої вини.»

(Іван Франко)

 


Про кохання сказано чимало. Адже саме  кохання передає усю глибину та бурхливість почуттів закоханих. І це  може бути не тільки радість чи пристрасть, а часто й сум чи гнів. Тому бібліотека філіал № 12 пропонує разом відправитися в «країну   романтичного кохання -  феєрії « Пурпурові вітрила « О. Гріна». Саме в цьому році  «Пурпуровим вітрилам» виповнюється 100 років, а  сам письменник   говорив: « Я- це мої книги».


Повість «Пурпурові вітрила» потребувала великого напруження, творчих сил, роботи уяви . Та на сам перед вона розкриває   О. Гріна  як романтика, адже саме він доносить до читача  ідеал «гарної дівчини». Він вірить  в безмежну, майже чаклунську силу кохання, яка може повернути до чесного життя навіть жахливого злодія. Головна героїня повісті  дождалася чуда, але повинна була пронести свою мрію про чарівне красиве  кохання крізь  бідний, грубий безжальний світ, вислуховуючи насмішки і знущання, та все таки вона вірила, що чудо відбудеться, і її мрія здійсниться. Саме в цьому творі  збереглася  реальна життєва основа, на якій виросла справжня казка, і тому ми сьогодні сприймаєм цю феєрію, як гімн романтичних людських відносин.


«Пурпурові вітрила» стали поетичним символом   усіх  часів. И тому  завжди жили і будуть жити «Ассоль»  і «Грей», плили і будуть пливти по морях «кораблі з пурпуровими вітрилами». Все це  було і буде на землі, допоки на ній  будуть жити  хороші люди- романтики, що вміють любити,  мріяти і  вірити в те, що мрії обов
язково збудуться.

Немає коментарів:

Дописати коментар