четвер, 4 листопада 2021 р.

Екскурсія « В оселі книг»

 


Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга – мудрий друг і порадник. В ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів.

 В осінній теплий день до бібліотеки філіалу №12 для дітей завітали вперше  другокласники ТОВ «Приватної початкової школи міста  Полтави «ДКУ»  з власноруч виготовленим плакатом « В оселі без книг, як без вікон, темно». Більшість із школярів ніколи не відвідували бібліотек.

Тому перше знайомство з книжковим будинком викликав у дітлахів зацікавлення і подив. В свою чергу бібліотекарі радо зустріли нових  потенційних читачів, розповіли про  бібліотеку, презентували відеоролик «Сучасна бібліотека, сучасним користувачам», про зміни в нашому закладі культури, ознайомили з новими  сучасними, яскраво оформленими книгами і періодичними виданнями для дітей. Бібліотекар Т. Бойко запропонувала школярам і їх вчителям приєднатися до акції "Еспресо. Вибір читачів 2021", і вибрати найцікавішу книгу  особисто для кожного.

   


На довго діти  зупинили свої погляди на етнографічній виставці «Нам у віках залишене багатство» та постійно діючій  виставці «Енциклопедія- книга ,що знає все про всіх». А книги читальної зали, з виставок, викликали справжній захват. Оскільки  від  тварин, техніки і  динозаврів  вся малеча завжди  в захопленні.



Мета  знайомства з бібліотекою була досягнута  - залучення учнів до читання книг, навчання  їх користуватись  загальним фондом  , виховання любові до книги і бережливого ставлення до неї. Чекаємо на нові зустрічі!!

Немає коментарів:

Дописати коментар