пʼятницю, 29 липня 2022 р.

Година спілкування « Вірний друг-то справжнє щастя»

 Друг - це найкраще, що в тебе може

 бути, і найкраще, ким можеш бути ти.

Дуглас Пейджест


Напередодні Міжнародного дня дружби, який святкується 30 липня, в бібліотеці №12 відбулася година спілкування « Вірний друг-то справжнє щастя». Це свято було започатковано в 2011 році, коли Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про проведення Міжнародного дня дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі. «Дружба між народами, державами, культурами і окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає можливість побудувати мости між суспільствами, які шанують культурну різноманітність», – наголошується в документі. Зазначимо, що Міжнародний день дружби не єдине свято, присвячене дружбі. Воно – неофіційне, але дуже популярне. День друзів заснований для того, щоб люди, незалежно від життєвих обставин, нагадали своїм товаришам про те, наскільки вони важливі для них і порадували їх своєю увагою.


Мета заходу  — згадати про своїх друзів і порадувати їх увагою, висловити свою любов і повагу. Кожен із присутніх дав своє визначення,  хто такий друг і хто такі друзі. Всі гуртом поміркували, яким повинен бути справжній друг, а яких друзів треба остерігатися.


Про те, як знайти справжніх друзів, допомогли присутнім поради  наших бібліотекарів. В свою  чергу   в  веселій та дружній атмосфері  користувачі бібліотеки розповідали про свої цікаві дитячі історії , пов’язані з їхніми друзями. Чимало  маленьких відвідувачів нашої бібліотеки знайшли хороших і  щирих друзів саме в нашому сучасному закладі. В свою чергу батьки  найменших наших користувачів  зробили нам на згадку відео-колаж про цікаві хвилини зустрічі.


Сьогодні такі унікальні людські взаємини, як дружба, виступають справжнім двигуном толерантності, взаєморозуміння, обміну культурними традиціями і досягнень в ім’я розвитку та Миру особливо в цей складний період часу для нашої  Батьківщини-України.


Немає коментарів:

Дописати коментар